Palaavatko Valioliigan suurseurat RB Leipzigin huipputopparin kintereille? Siirto voi olla sittenkin mahdollinen

© Kuva: Getty Images

Tammikuun siirtoikkunan aikaan keskusteluissa nousee esiin uusia pelaajia, joiden siirroilla ei ole aiemmin juuri spekuloitu. RB Leipzigin keskuspuolustaja Dayot Upamecano sen sijaan on ollut yksi Valioliigan seuroihin liitetyistä kestohuhuista.

Saksalaisseuran ei ole uskottu olevan valmis myymään loistavaa ranskalaistoppariaan ainakaan nyt, kun joukkue eteni Mestarien liigassa pudotuspeleihin ja on Bundesliigassa vain kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta Bayern Münchenistä.

Upamecanoa on viety huhuissa erityisesti Manchester Unitediin, ja myös Liverpool on noussut esiin vahvana vaihtoehtona, sillä Liverpool tarvitsisi puolustuksensa keskustaan vahvistusta Virgil van Dijkin pitkän toipumisjakson takia.

Englantilaislehti Daily Mail kirjoitti myös vastikään, että Chelsea on liittynyt kilpaan Ranskan maajoukkueessa kolme peliä pelanneesta 22-vuotiaasta Upamecanosta.

Toisaalta on myös arveltu, ettei Upamecano olisi siirtymässä ainakaan tammikuussa Valioliigaan. Manchester United ei päässyt pudotuspeleihin Mestarien liigassa ja Jürgen Klopp on sanonut julkisesti, ettei Liverpool todennäköisesti aio tehdä hankintoja tässä siirtoikkunassa.

Nyt huhut ovat kuitenkin lähteneet uudestaan liikkeelle, sillä vaikka RB Leipzig pelaa hyvää kautta ja tarvitsee parhaita pelaajiaan kilpaillakseen Bundesliigassa ja Mestarien liigassa, on seura ilmeisesti valmis myymään jopa Upamecanon.

RB Leipzigin toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff nimittäin kommentoi saksalaiselle Bildille, että kuka tahansa voi olla kaupan, ainakin viimeistään kesällä kauden päätyttyä.

− Myymme huippupelaajia, jos se käy urheilullisesta ja taloudellisesta näkökulmasta järkeen, Mintzlaff sanoi.

Mintzlaff mainitsi muun muassa Liverpoolin Naby Keïtan ja Chelsean Timo Wernerin sellaisista pelaajista, jotka RB Leipzig on myynyt. Mintzlaff huomautti, että vaikka lähteneet pelaajat ovat hyviä, on RB Leipzig pelannut myyntienkin jälkeen kilpailukykyisesti.

Mintzlaffin mukaan nykyisen joukkueen arvo oli ennen noin 250 miljoonaa euroa, ja nyt Mintzlaff arvioi RB Leipzigin ryhmän olevan 550 miljoonan euron arvoinen. Seuran toimintatapaan kuuluu kehittää pelaajia ja myydä heidät arvon noustua.

Siksi RB Leipzig saattaa päästää Upamecanonkin lähtemään. Hänellä on sopimus saksalaisseuran kanssa vuoteen 2023 saakka, mutta tällä kaudella Bundesliigassa 14 peliä pelannut huipputoppari saattaa olla pian matkalla uusiin maisemiin.

Lähde: Mirror


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.