Manchester Unitedin maalivahti Dean Henderson siirtyi viime kesänä Mestaruussarjan Sheffield Unitediin vuoden mittaisella lainasopimuksella.

Lainapesti on osoittautunut suureksi menestykseksi. Henderson, 22, on pelannut Mestaruussarjassa kauden kaikki 45 ottelua ja päästänyt selkänsä taakse 39 maalia. Nollapelejä hänellä on peräti 21 kappaletta, kun yksi kierros on pelaamatta.

Sheffield Unitedin nousu Valioliigaan varmistui sunnuntaina, kun kolmantena majaileva Leeds jäi 1-1-tasapeliin Aston Villaa vastaan. Sheffield Unitedin lisäksi Teemu Pukin edustama Norwich on toinen varma nousija.

Henderson ei ole pelannut vielä yhtään virallista ottelua Manchester Unitedin edustusjoukkueessa, mutta lainapesteillään hän on kerryttänyt kokemusta Englannin alemmilta sarjatasoilta lähes sadan ottelun verran.

Vuodesta 2011 lähtien Manchester Unitedissa kirjoilla ollut Henderson haluaa vielä jonain päivänä vallata Valioliigan suurseuran ykköstorjujan paikan, mutta ensi kaudella hän haluaa pelata pääsarjassa Sheffield Unitedin kanssa.

– Kuulkaa, haluan olla täällä. Haluan pelata Valioliiga-jalkapalloa Bramall Lanella. Aikanaan haluan olla Man Unitedin ja Englannin maajoukkueen ykkösvahti, kommentoi Henderson BBC Radio Sheffieldille.

– Sitä haluaa tuntea olevansa rakastettu, haluaa tunteaa olevansa tervetullut, enkä ole ikinä ennen elämässäni kokenut olevani yhtä tervetullut. Ihmiset halaavat minua ja haluavat ottaa kuvia, mihin ikinä menenkin Sheffieldissä.

– Se sai minut todella tunteelliseksi, kun saimme tämän seuran takaisin sinne, minne se kuuluu, jos totta puhutaan. Tämä on massiivinen jalkapalloseura, joka menee eteenpäin. Se ansaitsee olla Valioliigassa.

Henderson on tehnyt toiveensa selväksi myös Sheffield Unitedin managerille Chris Wilderille, mutta hänen tulevaisuutensa riippuu seurojen neuvotteluista.

– Olen sanonut managerille, että ”älä anna minun lähteä”, mutta tietysti se riippuu kahdesta seurasta, rahasta ja muista asioista. Toivon todella, että pääsen tänne takaisin ensi kaudeksi.