Sheffield Unitedissa lainalla loistavaa kautta pelaava Dean Henderson on Manchester Unitedin sopimuspelaaja. Hendersonin vakuuttavat otteet ovat tuottaneet päänvaivaa Unitedien toimistoilla.

Hendersonin lainasopimus on virallisesti päättymässä 30. kesäkuuta. United ei ole Sky Sportsin mukaan vielä tehnyt päätöksiä 23-vuotiaan Hendersonin tulevaisuuden suhteen. Medioissa on riittänyt keskustelua siitä, pitäisikö Unitedin kutsua Henderson jo takaisin kirittämään David de Geaa. Toisaalta Sheffieldissa Hendersonilla on iso rooli ja paljon vastuuta luvassa.

Päätökset Hendersonin loppukauden suhteen saattavat olla kuitenkin täysin kilpailullisia.

Vielä kauden alkaessa skenaario siitä, että molemmat Unitedit pelaisivat tässä vaiheessa kautta samoista sijoituksista, kuulosti vähintäänkin epätodennäköiseltä. Nyt se on kuitenkin totisinta totta. Kun sarja keskeytyi koronapandemian takia, Man Utd oli sarjassa sijalla viisi ja Sheffield Utd seitsemäntenä. Joukkueiden välillä on kaksi pistettä eroa.

Molemmat seurat pelaavat vielä siis jopa Mestarien liigan paikasta ja noin 60 miljoonan punnan, eli noin 68,8 miljoonana euron, palkintopotista.

Sheffield United on luonnollisesti halukas jatkamaan lainasopimusta vähintäänkin kauden loppuun saakka. Lainasopimusten jatkamisesta ei ole vielä tehty minkäänlaisia päätöksiä, kuten ei ole kesällä päättyvien sopimusten osalta muutoinkaan. Man Utd ei ole kuitenkaan vielä istunut Sheffield Unitedin kanssa neuvottelupöytään lainasopimuksen jatkamisesta. Manchesterissa halutaan ensin katsoa, miten kautta mahdollisesti tullaan jatkamaan.

Mikäli Manchester United saa määritellä Hendersonin lainasopimuksen kohtalon, voi seura jopa kutsua maalivahtinsa takaisin parantaakseen omaa kilpailullista asemaansa sarjataulukossa.

Man Utd voisi siis käytännössä täysin laillisesti pyytää Hendersonin takaisin, kun laina päättyy, ja istuttaa häntä vaikka loppukauden vaihtopenkillä. Vain siitä syystä, että Sheffield menettäisi ykkösveskarinsa.

The Sun -lehden mukaan Valioliigan viime perjantain kokouksessa lainasopimusten kohtaloa käsiteltiin. Lehden mukaan seurat olivat sitä mieltä, että pelaajan ja osapuolina olevien seurojen täytyy päästä täydelliseen yhteisymmärrykseen, jotta lainasopimusta voitaisiin jatkaa kauden loppuun saakka. Lainasopimukset eivät siis jatkuisi automaattisesti kauden loppuun, vaikka koronapandemian takia sopimukset olisivatkin päättymässä kesken kauden.