Manchester Unitedin maalivahti Dean Henderson, 24, on uusin nimi EM-kilpailujen poissaolijoiden listalla. Sitkeä lonkkavaiva pitää hänet poissa maajoukkueensa vahvuudesta. Hän tilalleen astuu Sheffield Unitedin Aaron Ramsdale, 23.

UEFA:n säädökset sallivat, että maalivahteja voi vaihtaa terveyssyistä missä vaiheessa turnausta tahansa. Ramsdale pääsee mukaan leirille, kunhan hän vain ensin läpäisee COVID-protokollan.

Henderson ei ollut penkillä Englannin EM-avauksessa Kroatiaa vastaan. Englanti voitti ottelun 1–0. Poissaolon kerrottiin aluksi olevan puhdas varotoimenpide, mutta Henderson joutui taas maanantaina harjoittelemaan sisätiloissa erossa muusta ryhmästä.

[readmore from=Englanti]

Joukkueessa on nyt päätetty, että Hendersonin on viisainta palata Manchesteriin, koska hän ei pysty osallistumaan täysipainoisesti maajoukkueen harjoituksiin. Whitehavenilaislähtöisen maalivahdin kuntoutusta jatketaan seurajoukkueessa.

West Bromwich Albionin Sam Johnstone, 28, jatkaa joukkueessa Jordan Pickfordin, 27, kakkosmaalivahtina. Englanti kohtaa Skotlannin perjantaina Wembleyllä.

Hendersonin lähtö tarkoittaa sitä, että turnauksessa on mukana 11 pelaajaa Man Unitedista. Pelaajia oli turnaukseen lähdettäessä myös 11, mutta Diogo Dalotin, 22, yllättävä maajoukkuekutsu Portugalin paitaan nosti lukeman hetkellisesti 12:een.