Englannin maajoukkueen entisen laitapuolustajan Gary Nevillen mielestä West Hamin keskikenttäpelaajan Declan Ricen ei tulisi saada pelata Englannin maajoukkueessa.

Ricen, 20, tilanne nousi otsikoihin helmikuussa, kun hän valitsi Englannin edustusmaakseen, vaikka oli aiemmin pelannut Irlannin paidassa nuorisomaajoukkueissa ja kolmessa harjoituspelissä A-maajoukkueessa.

– En pidä ajatuksesta, että Englannin tai Irlannin alle 16-, 17-,18-,19- ja 21-vuotiaissa pelannut pelaaja vaihtaa yhtäkkiä maajoukkuetta. Se ei yksinkertaisesti tunnu oikealta, Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Neville sanoo.

– Siitä on oikeastaan tullut vähän mautonta. Mielestäni se ei auta ketään. Olen aidosti sitä mieltä, että maajoukkue pitäisi valita sillä hetkellä, kun sinut valitaan (ensimmäisen kerran) maajoukkueryhmään.

Neville vaatii lajin kattojärjestöiltä tiukempaa otetta, jotta asia ei olisi enää pelaajien käsissä.

– Sitä on omituista katsoa, ja loppujen lopuksi Fifan ja Uefan on lopetettava se. On ollut pelaajia, jotka ovat vaatineet haastatteluja ja tapaamisia maajoukkuevalmentajan kanssa. Miksi? Miksi se vaikuttaa pelaajan päätökseen – haluaako pelaaja jonkinlaisia takuita pelaamisesta?

Lähde: The Sun