Manchester Unitedin legendapelaaja Roy Keane ei säästellyt sanojaan kritisoidessaan Englannin maajoukkueen ja West Hamin keskikenttäpelaajaa Declan Ricea.

Keane työskenteli lyhyesti 20-vuotiaan Ricen kanssa Irlannin maajoukkueessa, jossa kumpikaan heistä ei enää ole. Keane jätti apuvalmentajan pestin joukkueessa viime vuonna ja Rice on helmikuusta lähtien edustanut Englantia maajoukkuetasolla.

Rice sai sunnuntaina näytönpaikkansa Englannin avauskokoonpanossa EM-karsintapelissä Kosovoa vastaan. Keanelta kysyttiin ottelun yhteydessä, millä osa-alueilla Ricen tulee erityisesti parantaa pelaamistaan. Man Unitedin entinen kippari pohti hetken ja antoi sitten palaa.

– Missä hänen pitää kehittyä? Sellaisia puolia on vielä paljon, kommentoi Keane Evening Standardin mukaan.

Declan Rice (oik.) edusti Irlantia nuorten maajoukkueissa ja kolmen harjoitusottelun verran myös aikuisissa. Kuva: Getty Images

– Hän on saanut viime kuukausina paljon ylistystä. Olen seurannut häntä varsin tarkasti, tein hänen kanssa töitä Irlannin maajoukkueessa. Mutta missä hänen pitää kehittyä, mistä haluatte minun aloittavan?

– Hänen sijoittumisensa, minusta hän ei ole esiintynyt tarpeeksi tasaisella tasolla, hän ei seuraa miestään loppuun, hän on huolimaton pallon kanssa… Voisin jatkaa vieläkin.

– Mielestäni hän on yksi niistä, joiden pelaamisesta kaikki nauttivat pari kuukautta sitten, mutta hän on lähes ulkona tästä [Englannin] joukkueesta, koska hän ei ole suoriutunut West Hamissa tarpeeksi tasaisesti.

Rice on pelannut tällä kaudella täydet minuutit Hammersin jokaisessa sarjapelissä.