Dejan Lovrenin lähtö Liverpoolista vaikutti tänä kesänä hyvin todennäköiseltä. Suunta näytti olevan Italiassa, mutta lopulta kroatialainen jäi seuraan, jonka kanssa hänellä on vielä kaksi sopimusvuotta jäljellä.

– AC Milan otti minuun yhteyttä, mutta AS Roma oli päättäväisemmin aikeissa tehdä siirron. Neuvottelut heidän kanssaan eivät kuitenkaan menneet kovin hyvin. Koin, ettei minun kannata lähteä sinne todistamaan itseäni. Olen ammattilainen, voittanut Mestarien liigan ja saavuttanut MM-hopeaa.

Ajatukset Liverpoolin jättämisestä olivat kuitenkin jossain vaiheessa hyvin selkeitä, ja saivat manageri Jürgen Kloppilta hyväksynnän.

– Hän teki asioiden tilan hyvin selväksi. Klopp sanoi minulle, että voin lähteä, jos löydän itselleni uuden seuran. Samalla hän kuitenkin kertoi Liverpoolin edelleen tarvitsevan minua, Lovren sanoi Sportske Novostille.

Jokin aika sitten puolustajan fysiikka yksiselitteisesti petti.

– MM-kisojen jälkeen menin vain poikki, niin fyysisesti kuin henkisesti. Paloin tavallaan loppuun. En tuntenut enää samaa intohimoa ja jännitystä kuin aiemmin.

Helppouden tai rahan vuoksi Lovren ei myönnä Liverpooliin jääneensä.

– En ole sellainen tyyppi, joka suostuu istumaan penkillä ja nostamaan palkkaa. Monet sanoivat kyllä minulle, että mitä sillä on väliä; ole hiljaa ja ota rahat vastaan. Ei se riitä minulle.