Valioliigan mestaruustaistoon on ollut hankala keskittyä koronaviruspandemian aiheuttaman kotikaranteenin keskellä, vaikka henkilökohtaista kuntoa onkin ollut melko helppo pitää yllä, Liverpool-puolustaja Dejan Lovren kertoo.

– Se ei ole ollut helppoa. Olemme olleet lukittuina meidän omiin koteihimme jo 46 päivän ajan. Psykologinen aspekti on ollut vaikein asia selättää. Kuntoilen omillani niin paljon kuin pystyn, potkin palloa takapihallani poikani kanssa, mutta harjoitteleminen joukkueen kanssa on täysin erilaista, Kroatian maajoukkuemies kertoi Sportske Novistille.

Valioliiga on ollut keskeytettynä 9. maaliskuuta lähtien, eikä perjantain kokouksessa päästy vielä sopuun kauden jatkamispäivämäärästä. Neuvotteluita tullaan jatkamaan ensi viikolla, ja tavoitteena olisi saada joukkueharjoitukset käyntiin vielä tämän kuun aikana.

Valioliigakausi haluttaisiin saada uusiksi käyntiin kesäkuussa, mutta Lovrenin mukaan pelaajien on saatava aikaa palautua henkisesti ennen pelien jatkumista. Hänen mielestään kautta ei tulisi viimeistellä niin, että pelaajat joutuisivat pelaamaan kaikki loput pelinsä kiireisesti lyhyen aikavälin sisällä.

[readmore from=Liverpool]

– Yritän pysyä motivoituneena kaikin mahdollisin tavoin. Kun herään aamulla, lupaan väsyttää itseni loppuun tämän päivän harjoituksilla, ja olenhan minä sentään onnistunut pudottamaan hieman painoa. Mutta olen myös menettänyt hieman lihasmassaa, koska 90 minuutin treenille ei ole korviketta. Et voi tehdä 90 minuutin mittaista jalkatreeniä sisätiloissa.

– Toivon että Aleksander Ceferin ja kaikki muut ihmiset UEFA:n ja FIFA:n johtoportaissa keksivät ratkaisun, jolla meidän ei tarvitse pelata 15 ottelua 30 päivässä. Me tarvitsemme vapaa-aikaa. Tämä ei oikeastaan ole ollut vapaa-aikaa, koska pelaajat tarvitsevat aikaa henkiseen palautumiseen tästä pandemiasta ja sen aiheuttamasta karanteenista.

Lähde: The Guardian