Liverpool otti maanantain harjoituksissaan ensimmäisenä valioliigajoukkueena kantaa Yhdysvaltoja, ja sen kautta koko maailmaa ravistelevaan rasismitilanteeseen eleellään. Polviasentoon asettumalla joukkue osoitti tukensa Black Lives Matter -liikkeelle, ja poliisin otteisiin kuolleelle George Floydille.

Football Tweet ⚽

@Football__Tweet
Liverpool's coaching and playing staff take a knee in solidarity with George Floyd and #BlackLivesMatter 🙏

✊✊🏻✊🏼✊🏽✊🏾✊🏿

Joukkueen toppari Dejan Lovren avasi asiaa Sky Sportsille.

– Mielestäni meidän oli tarpeellista toimia näin. Se mitä Amerikassa tapahtui, on täysin hyväksymätöntä. Me olemme kaikki tasavertaisia, ja halusimme jakaa sen maailmalle. On uskomattoman hienoa, että ihmiset ovat saaneet viestimme.

Puolustaja itse kasvoi pakolaisena, hänen perheensä paettua Jugoslavian sotaa, Dejanin ollessa kolmevuotias. Häntä lämmittää sosiaalinen omatunto, joka tuntuu olevan jalkapalloilijoiden keskuudessa voimistumassa.

– Ei meidän työmme ole vain menestyä kentällä. Kun miljoonat ihmiset seuraavat meitä, on asemaa hyödynnettävä. Itse haluan tulla tunnustetuksi ihmisenä, joka levitää rakkautta ja positiivisuutta. Pidän sitä velvollisuutenani. Tiedän, että jotkut ovat sitä mieltä, että meidän tulisi vain keskittyä pelaamiseen, mutta en jaa heidän näkemystään.