Kroatian maajoukkueen toppari Dejan Lovren jätti tänä kesänä Liverpoolin ja siirtyi Pietarin Zenitiin vietettyään kuusi vuotta Anfieldilla.

Lovren, 31, pelasi Liverpoolissa 185 ottelua ja oli mukana voittamassa Mestarien liigaa ja Valioliigaa kahdella viime kaudella.

Kroatialaispuolustaja julkisti sosiaalisessa mediassa jäähyväiskirjeen, jonka hän oli saanut Liverpoolin kapteenilta Jordan Hendersonilta. Kirjeen mukana oli saapunut myös jäljennös Valioliigan mestaruuspokaalista.

– Dej, on mahdotonta ajatella Liverpoolia ilman sinua kanssamme, enkä ole totta puhuakseni oikein vielä sisäistänyt, että et ole tulossa takaisin, kirjoitti Henderson.

– Olet ollut niin valtava hahmo joukkueessamme ja yksi isoimmista vaikuttajista puskemassa meitä siihen pisteeseen, jossa nyt olemme: voittajia ja mestareita.

– Toivottavasti ymmärrät, että sinua pidetään oikeutetusti yhtenä maailman parhaista siinä, mitä teet. Juurrutit meidän ja Kroatian maajoukkueeseen sellaisen mentaliteetin, että taistelu jatkuu aina.

Dejan Lovren (vas.) ja Mohamed Salah juhlimassa Valioliigan mestaruuskannun kanssa. Kuva: Getty Imges

– Olit kaikkien tukena myös sellaisina aikoina, kun sinulla oli vaikeaa. En ikinä unohda tukeasi ja vaikutustasi siihen, miten autoit minua johtamaan tätä joukkuetta. Olit aina kapteeni itsekin ilman, että tarvitsit kapteeninnauhaa. Me kaikki katsomme sinua ylöspäin.

– Kentän ulkopuolella olet yksi suurimmista hahmoista, joiden kanssa olen ikinä jakanut pukuhuoneen. Jokainen pelaaja taustastaan huolimatta tuli toimeen kanssasi. Se on uskomaton piirre ihmisessä.

– Kaipaan sinua jo nyt, vaikka odotankin yhä sinun rymistelevän Melwoodiin (harjoituskeskukseen) ja olevan osa vitsailua ja keskusteluja.

– Toivottavasti ymmärrät, kuinka paljon me arvostamme sinua siitä, mitä sinä annoit tälle seuralle ja joukkueellemme. En voi kiittää sinua tarpeeksi ja olen aina käytettävissä, jos sinä tai upea perheesi tarvitsette jotain.

– Onnea tulevaisuuteen, mutta muista, että sinulla on yhä veljesi Liverpoolissa, jos ikinä tarvitset meitä. YNWA (You’ll Never Walk Alone), Hendo.

Dejan Lovren

@Dejan06Lovren
Thank you Captain!
No words needed...except some tears 😢

I am blessed man who had an incredible journey with you.

You are the real man in the dressing room!

Good luck in the new season and thank you for the amazing gift.

@JHenderson

Lovren kiitti entistä joukkuekaveriaan ja kapteeniaan tunteikkaasta kirjoituksesta.

– Kiitos kapteeni! Sanoja ei tarvita… pelkästään hieman kyyneliä.

– Olen siunattu mies, joka sai jakaa uskomattoman matkan kanssasi. Olet pukuhuoneen tosimies!

– Onnea tulevaan kauteen ja kiitos uskomattomasta lahjasta.