Tottenhamin Dele Alli oli avauskokoonpanossa, kun Englanti hävisi Islannille, ja putosi Euroopan mestaruusturnauksesta 2016. Keskikenttämies uskoo tämän kokemuksen olleen joukkueelle tärkeä opetus.

Nyt 21-vuotias sanoo että Englanti kulkee päättäväisesti pyyhkiäkseen karvaan pettymyksen pois mielistä.

– EM-kisat olivat urani paras ja pahin kokemus. Kun kasvaa katsoen isoja kisoja televisiosta, näkee miten liput roikkuvat ikkunoista joka puolella, sitä tajuaa miten paljon nämä asiat merkitsevät tälle kansalle. Pääseminen mukaan itse toimintaan oli mahtavaa – ja se miten touhu Ranskan kisoissa päättyi vastaavasti todella iso pettymys.

Tappiot kuitenkin kasvattavat, niissä saattaa piillä uuden nousun siemen.

– On tärkeää, että kävimme sen läpi. Uskon että olemme nyt vahvempia niin yksilöinä kuin joukkueena, ja voimme välttää vastaavan toistumisen.

Allilla menee seuratasolla hyvin, mutta maajoukkueessa parantamisen varaa löytyy. 22 maaottelussa maalinteko on onnistunut vain kahdesti.

– Tilanne on niin erilainen. Tottenhamissa pelaan ja harjoittelen samojen pelaajien kanssa koko ajan, maajoukkueessa kaikki pitää tavallaan aina opetella uudelleen. Kaikki haluavat tietenkin edustaa maataan kunnialla, ja uskon että minusta on Englannille hyötyä. En ehkä ole tehnyt juurikaan maaleja, mutta taistelen avauskokoonpanopaikasta jokaiseen otteluun.

Lähde: Sky Sports