Chelsean pelaajalegenda ja Derby Countyn manageri Frank Lampard sai taas upean tuloksen ansioluetteloonsa, kun Manchester Unitedin liigacupista pudottanut mestaruussarjajoukkue kaatoi vuorostaan Southamptonin keskiviikkoiltana.

Derbyn ja Southamptonin ensimmäinen kohtaaminen FA Cupin 3. kierroksella jäi 2-2-tasapeliin viime viikolla. Uusintaottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen samoihin lukemiin, mutta viisi onnistumista rankkarikilpailussa varmisti voiton Derbylle.

Ottelu alkoi hyvin tasaisesti. Ensimmäisen puoliajan merkittävin hetki nähtiin kuitenkin viisi minuuttia ennen taukovihellystä, kun Derby oli jo mennä pelissä 1-0-johtoon.

Craig Bryson viimeisteli nopean Derby-hyökkäyksen upealla laukauksella Martyn Waghornin syötöstä, mutta pallon löytäessä tiensä jo takaisin keskiympyrään, erotuomari Anthony Taylor muutti mielensä.

BBC Sport

@BBCSport
Half Time: Southampton 0-0 Derby.

All square at the break with the main talking point being Craig Bryson's disallowed goal via a VAR review.

Live: @BBCOne
bbc.in/2AMwt6c
#FACup

Käytettyään VAR:ia apunaan, Taylor hylkäsi maalin paitsion takia. Videotuomarin kuvakulma ei tosin ollut niin hyvä, että tilanteen olisi voinut tuomita uusinnankaan jälkeen satavarmasti paitsioksi.

Maalia ei pitkän mietinnän jälkeen siis hyväksytty, ja ottelun ensimmäinen puoliaika tuli lopulta päätökseen maaleitta.

Toisella jaksolla maaleja syntyikin jo tiheämpään tahtiin. Southampton teki kaksi maalia kahteen minuuttiin, kun Stuart Armstrong ja Nathan Redmond osuivat ottelun 68. ja 70. peliminuutilla.

Derby kuitenkin ryhdistyi ja löysi tiensä vielä mukaan peliin. Harry Wilsonin vapaa-potku kavensi numerot 2-1:een, ja Brysonin kova pusku toi vieraat tasoihin kahdeksan minuuttia ennen päätösvihellystä.

Ottelu eteni lopulta jatkoajalle pelin ollessa 90 minuutin jälkeen yhä tasan.

Kumpikin joukkue hallitsi tasaisen määrän palloa jatkoajan ensimmäisellä puoliajalla, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Toisella jaksolla Redmondilla oli mahtava tilaisuus uusia Southamptonin johto, mutta hänen lähietäisyyden laukauksensa suuntautui suoraan päin maalivahtia.

Jatkoajalla ei siis nähty maalin maalia, joten ottelu ratkesi rangaistuslaukauskilpailuun. Redmond laukoi pilkkunsa ohi, kun taas Derbyn jokainen laukoja upotti pallon verkkoon.

Rankkarikisa päättyi luvuin 5-3 Derbyn hyväksi, ja joukkue etenee voiton myötä FA Cupin 4. kierrokselle. Vastaan asettuu sarjatasoa alempana pelaava Accrington Stanley.