Manchester Unitedin nuori laitapuolustaja Diogo Dalot sanoo seuraavansa Old Traffordilla maanmiehensä Cristiano Ronaldon esimerkkiä.

Kesällä Portosta hankittu Dalot, 19, luonnehtii Ronaldoa Portugalin historian parhaaksi pelaajaksi. Hän ihailee entisen United-pelaajan työmäärää.

– Minun ei tarvitse kuvailla häntä teille, koska tunnette jo hänet. Niin kauan kuin muistan, hän on ollut minulle inspiraatio jalkapallon pelaamiseen. Jos kysytte minulta sitä, vaikuttiko hänen pelaamisensa täällä minun tulooni, tietenkin sanon kyllä, Dalot sanoo Unitedin verkkosivuilla.

– Tapa, jolla hän pelasi ja kehittyi täällä, oli uskomaton. Minäkin haluan ottaa sen askeleen, kehittyä ja pelata täällä monta, monta vuotta.

Dalot ei ole kuitenkaan aina fanittanut Ronaldoa. Yksi syy siihen oli tämän upea kaukolaukausmaali Porton verkkoon Mestarien liigassa vuonna 2009.

– Olin katsomossa, aivan maalin takana hänen tehdessään maalin. Tietenkään en pitänyt siitä, koska olin ja olen edelleen Porton kannattaja. Pelasimme hyvin, mutta tätä joukkuetta vastaan pelaaminen on aina vaikeata.