Moni saattoi jopa yllättyä viime kesänä, kun Liverpool laittoi 45 miljoonaa euroa pöytään ja hankki Wolverhamptonista Diogo Jotan. Kuluvalla kaudella jota on kuitenkin osoittanut nopeasti sopeutuvansa Liverpooliin, ja tähtitrio Sadio Mané, Roberto Firmino, ja Mohammed Salah ovat saanut todellisen kilpailijan.

Jota on pelannut tällä kaudella Valioliigassa 12 ottelussa, joissa on syntynyt kuusi maalia. Lisäksi Mestarien liigassa verkko on heilunut neljästi seitsemässä ottelussa. Joulukuussa tullut polvivamma pysäytti vahvan kauden, mutta viime otteluissa Jota on palannut kokoonpanoon. Edellisessä ottelussa Wolvesia vastaan mies onnistui myös maalinteossa.

Jota, 24, on tuonut tarvittavaa lepoa Manélle, Firminolle sekä Salahille, mutta samalla hän on osoittanut olevansa valmis suurempaankin vastuuseen. Tämä on huomattu Liverpoolissa.

– Jota on samalla teknisellä tasolla kuin meidän ylin kolmikkomme (Mané, Firmino, Salah). Olen sanonut tämän jo aiemmin ja koko maailma näkee sen. Nopeus ja nopea ajatuksenkulku ovat tappava kombinaatio hyökkääjälle. Hänellä on selkeä suunta pelissään, Liverpoolin valmennusryhmään kuuluva Pep Lijnders kehuu seuran nettisivuilla.

– Diogo myös ymmärtää, ettei kyse ole hänestä, vaan hänestä, Sadiosta, Bobbysta ja Mo’sta. Kyse on yhtenäisyydestä. Meidän tapaan prässätä ei ole helppo sopeutua, mutta hänellä se tapahtuu luontaisesti.

Liverpool voi olla todella tyytyväinen skouttaukseensa Jotan kohdalla, sillä sopeutuminen on sujunut todella kivuttomasti.

– Kertoo paljon, kuinka nopeasti hän sopeutui joukkueeseen ja kuinka nopeasti joukkue sopeutui häneen. Hän on puhdasta laatua joukkuepelaajana ja persoonana.

Yksi osa-alue Jotan pelaamisessa on Lijndersin mukaan sellaista, jota on vaikea edes opettaa.

– Hänellä on kyky sijoittua boksissa, jossa hän on usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Se on sellaista intuitiota ja puhdasta vaistoa, ja sellaista on hyvin vaikea opettaa. Mielestäni sellaista ominaisuutta on todella hankala valmentajana kehittää, Lijnders toteaa.