Manchester Unitedin kesähankinta Donny van de Beek ei saanut vastuuta sunnuntaina, kun Liverpool ja Manchester United pelasivat maalittoman tasapelin Anfieldilla.

23-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyi kesällä Ajaxista Manchesteriin kovin odotuksin, mutta alku uudessa seurassa on ollut hankala. Vastuu on jäänyt vähäiselle, mikä on nostanut ilmoille paljon keskustelua siitä, oliko van de Beekin hankinta manchesterilaisseuralta täysin turha.

Manchester Unitedin ex-maalivahti, nykyisin Ajaxin toimitusjohtajana toimiva Edwin van der Sar ei ole kuitenkaan huolissaan van de Beekin asemasta seurassa. Van der Sar on yhä läheisissä väleissä manchesterilaisseuran kanssa ja tietää, mitä kulissien takana tapahtuu.

– Minä olen puhunut monien seurassa työskentelevien henkilöiden kanssa, van der Sar kertoi hollantilaiselle radiokanava Ziggo Sportille.

– Hänellä on fantastinen asenne ja hän pärjää hyvin harjoituksissa. Se (taistella tie avauskokoonpanoon) on kuitenkin vaikeaa. Paul Pogba on tullut takaisin, Bruno Fernandes on erittäin tärkeä pelaaja ja Nemanja Matic sekä Scott McTominay ovat myös siellä.

[readmore from=donny-van-de-beek]

– Se (vaikea alku) ei ole ollenkaan häpeä. Manchester United on iso seura, eikö vain?

– He (Manchester United) käyttivät häneen ison summan rahaa, mutta heillä on täysi luotto siihen, että Van de Beek tulee menestymään seurassa.

Manchester United maksoi van de Beekistä 39 miljoonan euron siirtokorvauksen. Hollantilaispelaaja on saanut vastuuta kymmenessä Valioliigan ottelussa, mutta avauskokoonpanoon hän on mahtunut vain kahdesti.