Manchester Unitedin keskikenttäpelaajan Donny van de Beekin vähäinen peliaika on jälleen pinnalla.

Van de Beek siirtyi, 24, siirtyi Unitediin Ajaxista viime kauden alla 39 miljoonalla eurolla, mutta hän on jäänyt täysin rotaatiopelaajaksi Manchesterissä. Hollannin maajoukkuepelaaja on päässyt Valioliigassa avaukseen vain neljästi, ja kuluvalla kaudella hän on saanut kaikkiaan vastuuta vain 141 minuuttia.

Viime keskiviikkona van de Beek antoi turhautumisensa näkyä, kun hän tajusi, ettei ole pääsemässä vaihdosta kentälle Mestarien liigassa Villarrealia vastaan. Lämmittelyn lopetettuaan van de Beek viskasi liivinsä maahan, palasi penkilleen ja heitti vielä purkkansa turhautuneen oloisena menemään.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær ei nähnyt hollantilaisen käytöksessä mitään omituista, mutta hän myös sanoi, ettei halua mököttäjiä ryhmäänsä.

– Minulla on joukkue täynnä maajoukkuetason pelaajia, kilpailuhenkisiä jalkapalloilijoita, jotka haluavat ratkaista pelejä ja pelata. Tietysti he kaikki haluavat kentälle, kommentoi norjalaisluotsi Goalin mukaan.

– Donny oli valmis tulemaan kentälle, kuten kaikkien pelaajien pitäisikin olla. Minä olen luultavasti ollut tässä seurassa vaihtopelaajana enemmän kuin kukaan muu, minulla on varmasti ennätys siinä. Täällä on oltava valmis koko ajan. En ole aina ollut onnellinen, mutta se on managerin päätös.

– Ymmärrän [van de Beekin] turhautumisen. Jokainen pelaaja haluaa pelata, ja siitä on kummuttava energiaa ja päättäväisyyttä kentälle menoa varten. Tämä ei koske vain Donnya, vaan kaikkia pelaajia.

– Minulla on joukkue täynnä maajoukkuetason pelaajia, ja jos me haluamme menestyä yhdessä, niin me tarvitsemme positiivista energiaa. Meillä ei voi olla mököttäjiä täällä. Haluan vain sanoa, että Donny ei ole ikinä vaikuttanut joukkueeseensa negatiivisesti, mutta heti kun näen pelaajien vaikuttavan joukkueeseen negatiivisesti, niin se on eri tilanne.

Solskjær myös vitsaili van de Beekin purkkaepisodista sanoen, että hollantilainen on luultavasti vain ottanut mallia seuran legendamanagerista ja kenties kaikkien aikojen tunnetuimmasta purkanjauhajasta Sir Alex Fergusonista.

– Minulle opetettiin lapsena, että purkkaa ei saa ikinä niellä. Ehkä hän on vain ottanut mallia pomosta (Fergusonista) ja heittänyt sen pois. Kerrassaan kukaan ei ole huolissaan siitä. Mitä hänen pitäisi tehdä, antaa se jollekin toiselle?