Siirtoikkunan takarajalla hankittu Edinson Cavani on tekemässä debyyttinsä Old Traffordilla, kun Manchester United jahtaa lauantai-iltana valioliigakauden ensimmäistä kotivoittoaan. Vieraaksi Old Traffordille saapuu Lontoosta Chelsea.

PSG:n kanssa viime kauteen sopimuksensa päättänyt uruguaylaishyökkääjä saapui kuun alussa United-paitaan suurin odotuksin. 33-vuotias Cavani ei päässyt kohtaamaan vanhaa seuraansa tällä viikolla Mestarien liigassa jouduttuaan Englantiin saapuessaan valtion koronavirussäädösten mukaiseen karanteeniin.

Cavani saattaa nousta suoraan avaukseen, sillä Anthony Martial on Tottenhamia vastaan saadun ulosajon myötä edelleen pelikiellossa. Uruguaylaisen viimeinen kausi Pariisissa oli haastava, hänen avattua vain seitsemässä sarjaottelussa.

United palasi viime viikolla maajoukkuetauon jälkeen voittojen tielle upotettuaan Newcastlen 4-1-lukemin viimeisten minuuttien maaleilla (lue lisää). Tällä viikolla joukkue onnistui yllättämään Pariisissa PSG:n Marcus Rashfordin ollessa tälläkin kertaa ranskalaisten painajainen (lue lisää).

Manchesterilaisten kauden kaksi edellistä kotiottelua ovat olleet katastrofaalisia Ole Gunnar Solskjærin miehistön hävittyä molemmat Crystal Palacea ja Tottenhamia vastaan. Erityisesti Spurs antoi punapaidoille nöyryyttävän löylytyksen iskettyään kuusi maalia David De Gean selän taakse.

Unitedin ongelmat ovat olleet puolustuspäässä seuran päästettyä alkukauteen peräti 12 maalia. Kapteeni Harry Maguiren ja Victor Lindelöfin muodostama toppariparivaljakko on näyttänyt ensimmäisillä kierroksilla erityisen virhealttiilta.

Mahdollisena vaihtoehtona Solskjærilla on laittaa sisään PSG:tä vastaan Lindelöfin parina nähty Axel Tuanzebe. Eric Bailly on loukkaantuneena sivussa.

Alkukauden tehokkain mies on ollut viime kauden lopun hurjaa virettään kolmella maalilla ja kahdella maalisyötöllä jatkanut Bruno Fernandes. Portugalilainen oli hukatusta rangaistuspotkustaan huolimatta avainroolissa myös viime kierroksen Newcastle-voitossa.

Puolustuspää vuotanut puolin ja toisin

Chelsealla on ollut isäntien tapaan alakerran ongelmia päästettyään ensimmäisissä otteluissaan yhdeksän maalia. Vime kierroksella lontoolaiset menetti 3-1-johdon Southamptonia vastaan Jannik Vestergaardin yllätettyä maalivahti Kepa Arrizabalagan lisäajalla.

Kannattajien parjaama espanjalaisvahti ei ole tänään pelikunnossa kärsiessään olkapäävammasta. Kesän siirtoikkunassa hankitulla Edouard Mendyllä on takana nollapeli Mestarien liigan avauksesta Sevillaa vastaan.

Heikon puolustuspelinsä Chelsea on paikannut laajalla tulivoimalla hyökkäyspäässä. Saksan tähtivahvistukset Timo Werner ja Kai Havertz saivat viime viikolla viimein avattua maalitilinsä Valioliigassa.

Erityisesti salamannopean Wernerin vartiointi voi tuottaa Unitedin kangerrelleelle toppariosastolle harmaita hiuksia. RB Leipzigista kesällä saapunut saksalaiskärki on tehnyt viime kauden alusta lähtien yhteensä 30 liigamaalia. Euroopan top 5 -sarjojen pelaajista vain Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski ja Ciro Immobile ovat pystyneet parempaan.

Keskikentälle Ajaxista hankittu pelintekijä Hakim Ziyech saatetaan nähdä ensimmäistä kertaa seuran avauksessa. Ensimmäiset kierrokset loukkaantuneena menettänyt marokkolainen on toistaiseksi tullut kahdesti vaihdosta sisään.

Man United onnistui voittamaan viime kaudella seurojen molemmat liigakohtaamiset. Kolmas peräkkäinen päänahka olisi ainutlaatuinen saavutus.

United kaatoi viimeksi Chelsean kolmesti putkeen syyskuussa 1965 Sir Matt Busbyn alaisuudessa.

Chelsea ei ole onnistunut voittamaan manchesterilaisia vieraskentällä seitsemään viimeiseen kohtaamiseen.