Englannin jalkapalloliitto FA kertoo nyt, miksi kurinpitoelin päätyi antamaan Edinson Cavanille kolmen ottelun pelikiellon.

Cavani sai rangaistuksen, kun hän julkaisi Instagramissa rasistiseksi tulkitun viestin. Kuvassa luki ”Gracias negrito”. Suomen kielestä ei löydy vastinetta sanalle negrito, sillä se on osassa Latinalaista-Amerikkaa hellittelymuoto sanalle ”musta”. Juuri tästä syystä tapaus Cavani aiheuttikin Englannissa melkoisen kalabaliikin.

Cavani ja useampi uruguaylaistaho olivat suorastaan pöyristyneitä siitä, että tuollaisesta viestistä ylipäätään annettiin rangaistus. Myös Manchester United yritti vedota siihen, ettei Cavanilla ollut minkäänlaista loukkaamistarkoitusta ja että viesti oli suunnattu ystävälle.

FA kuitenkin otti tapauksen käsittelyynsä ja langetti sekä kolmen pelin rangaistuksen että 100 000 punnan sakot. Lisäksi Cavanin on käytävä aiheeseen liittyvässä koulutuksessa.

Nyt FA on selittänyt kirjallisesti, miksi se päätyi rangaistukseen. Samalla FA antoi sapiskaa Man Unitedille.

– Kun otetaan huomioon pelaajan [Cavani] huomioarvo, se ettei hän puhu englantia ja se että hänellä oli lähes kahdeksan miljoonaa seuraajaa Instagramissa, komitea on yllättynyt, ettei seura [Man United] ole tarjonnut pelaajalle asiaan kuuluvaa koulutusta, FA:n lausunnossa sanottiin.

FA myös ymmärsi, ettei Cavanilla ollut loukkaamistarkoitusta ja siksi rangaistus annettiin mahdollisimman lievänä. FA kuitenkin näki, että rangaistukselle oli tarvetta, sillä Cavanin somepostauksen tekstin saattoi tulkita rasistiseksi.