Vaikka Manchester United hävisikin torstaina AS Romalle vieraissa 2-3 (lue raportti), eteni se vakuuttavasti Eurooppa-liigan loppuotteluun yhteismaalein 8-5, sillä käytännössä ottelupari taputeltiin jo avausosassa Old Traffordilla. Edessä on Ole Gunnar Solskjærin ensimmäinen loppuottelu Punaisten Paholaisten valmentajana.

Unitedin suurin sankari otteluparissa oli 34-vuotias uruguaylaishyökkääjä Edinson Cavani, joka teki otteluparissa yhteensä neljä maalia – kaksi kummassakin osaottelussa. Cavanista tuli samalla ensimmäinen pelaaja sitten vuoden 1986, joka teki (vähintään) kaksi maalia minkään eurokilpailun välierävaiheen molemmissa otteluissa.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Edinson Cavani is the first player to score 2+ goals in both legs of a two-legged semi-final in a major European competition since Klaus Allofs for 1. FC Köln v KSV Waregem in the 1985-86 UEFA Cup. Bracing. #ROMMUN

Statman Dave

@StatmanDave
Edinson Cavani in the #UEL:

⏰ 247 minutes
⚽️ 5 goals
🅰️ 2 assists

A goal or assist every 35 minutes. 🤯

Ei olekaan ihme, että valmentaja Ole Gunnar Solskjær kehui uruguaylaista ”Matadoria” pelin jälkeisissä kommenteissaan vuolaasti.

– Syy siihen, miksi olemme loppuottelussa on se, että meillä on kärkimies, joka teki otteluparissa neljä maalia, norjalainen latasi suoraan.

– Edinson näytti jälleen, miksi haluamme pitää hänet Old Traffordilla.

Cavanin sopimus päättyy tähän kauteen, eikä jatkosta ole vielä sovittu. Solskjær pitäisi miehen kuitenkin mielellään ryhmässään ensi kaudellakin.

– Jalkapallolla on oma kielensä. Edinson on näyttänyt tänään, aiemmissa otteluissa ja koko uransa ajan, mitä kärkimiehen pitäisi tehdä pallollisena ja pallottomana, otteluihin valmistautuessa ja otteluista palautuessa. Hän on ehdottomasti huippuammattilainen, ja jokainen joukkueessani voi oppia häneltä paljon.

Yleisesti ottaen Solskjær ei Unitedin esitykseen ollut tyytyväinen, vaan täydellinen romahdus olisi voinut olla mahdollinen ilman David de Gean vahvaa peliä maalin suulla. Vaikka Roma tekikin kolme maalia, tilastoitiin espanjalaiselle ottelussa peräti yhdeksän torjuntaa. Hyvästä pelistä huolimatta Solskjær ei silti vielä luvannut De Gealle pelivuoroa loppuottelussa.

[readmore from=Cavani-Edinson]

– Menetimme palloja vaikeissa paikoissa, mutta onneksi meillä on yksi maailman parhaista maalivahdeista, Solskjær jatkoi BT Sportille.

– David oli elintärkeä ja mielestäni ottelun paras pelaaja. Finaaliin on aikaa vielä kolme viikkoa, ja sitä ennen pelaamme monta ottelua. David antoi tietysti erittäin hyvän työnäytteen.

Eurooppa-liigan loppuottelun pelataan 26. toukokuuta Puolan Gdanskissa. United kohtaa finaalissa Villarrealin.