Chelseaan syyskuun lopussa siirtynyt maalivahti Edouard Mendy on tiettävästi ohittanut manageri Frank Lampardin arvoasteikossa seuran kahden vuoden takaisen superostoksen, Kepa Arrizabalagan. Kun Roman Abramovitshin maailmassa heitellään kymmenien miljoonien salkkuja, on hyvin lähellä myös toinen todellisuus.

Mendy kertoo The Guardianin artikkelissa viime vuosien aikana kokemastaan, valtavasta elämänmuutoksesta.

– Jos joku olisi kuusi vuotta sitten sanonut, että tulen päätymään tänne, en olisi edes kääntänyt päätäni kuunnellakseni. Mietin tuolloin aidosti, jatkanko pelaamista lainkaan.

Mendy jäi vuonna 2014 ilman seuraa, kun hänet vapautettiin Cherbourgista. Samoihin aikoihin hänen kumppaninsa alkoi odottaa lasta, ja toimeentulo oli työttömyyskorvauksen varassa.

– Nostin tukia, jotta voisin keskittyä nousemaan jälleen jalkapalloilijana. Pääsin treenaamaan nuoruuteni seuran, Le Havren reservien kanssa. Harjoittelin heidän kanssaan aamulla, sitten menin salille tai tein torjuntatreenejä veljeni kanssa. Korvaukset eivät lopulta kuitenkaan riittäneet meille, joten aloin etsiä kokonaan muita töitä.

Chelsean korviin eivät puheet hankalissa oloissa uutta nousua tehneestä senegalilaisesta toki vielä pitkään aikaan kantautuneet.

– Sain mahdollisuuden testiin Marseillessa, ja onneksi se tuotti tulosta. Se oli jokseenkin täydellinen helpotus, sillä kokonainen vuosi ilman varsinaista jalkapalloa on pitkä aika. Olen velkaa perheelleni siitä tuesta, jonka noina aikoina sain jaksaakseni.

Mendy oli Marseillen B-joukkueen mukana 2015-2016, ja siirtyi sieltä Ligue2:n Reimsiin. Matka jatkui edelleen vuonna 2019 Rennesiin, ja nyt koti on siis Lontoossa.