FA kokeilee tulevalla kaudella valmentajalle annettavia varoituksia Englannin liigacupissa ja FA Cupissa.

FA:n sääntökomitean suunnittelema uudistus paljastettin EFL:n kausitapahtumassa. Kokeilun tarkoituksena on koittaa parantaa valmentajien käyttäytymistä sivurajalla.

Tuomari voi nyt antaa valmentajalle ensin varoituksen eriävästä mielipiteestä ja myöhemmin toisen, joka johtaa punaiseen korttiin. Suora punainen kortti voidaan jakaa tuomareiden tai vastustajan pelaajien sekä valmentajien vakavasta herjaamisesta.

Kortteja voi nousta eriävän mielipiteen lisäksi huonosta kielenkäytöstä tuomaria kohtaan, sarkastisesta taputtamisesta, vesipullojen tai muiden varusteiden potkimesta, vastustajan teknisen alueen ylittämisestä ja yhteenotosta kannattajan kanssa.

Jos valmentaja saa neljä varoitusta, hänelle annetaan yhden ottelun toimitsijakielto. Kahdeksan varoitusta puolestaan voi johtaa kahden ottelun kieltoon ja 12 kolmen.

Jos valmentaja saa 16 korttia, hän joutuu FA:n kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Kokeilua tullaan käyttämään myös EFL:n sarjoissa. Valioliiga tulee antamaan vain suullisia varoituksia.

– Tässä ei ole kyse draaman luomisesta, vaan asioiden selventämisestä, jotta jokainen stadionilla tietäisi tapahtumista. Näette sen ensin EFL:ssä ja siitä tulee mielenkiintoinen kokemus nähdä, miten se toimii, EFL:n toimitusjohtaja Shaun Harvey kommentoi uudistusta Sky Sportsille.

Lähde: Sky Sports