UEFA on antamassa kaikille EM-kisoihin selvinneille joukkueille poikkeuksellisen luvan nimetä kesän lopputurnaukseen 26 pelaajaa 23 pelaajan sijaan, uutisoi The Times.

Gareth Southgate voi täten valita muiden päävalmentajien tavoin kolme pelaajaa enemmän kuin tavallisesti, mikä varmasti helpottaa hänen tilannettaan kokoonpanoja kaavaillessa.

UEFA:n sääntömuutos on peräisin maajoukkuekomitean aloitteesta, joka näkee lisäpaikat tarpeellisena koronaviruspandemian aiheuttaman lisärasituksen ja lyhyen kesäloman takia. Sen pitäisi tarjota joukkueille myös enemmän joustavuutta mahdollisten koronavirustartuntojen ilmetessä.

Kasvatetun joukkuekoon odotetaan hyödyttävän esimerkiksi Dortmundin 17-vuotiasta keskikenttäpelaajaa Jude Bellinghamia, jonka vähäinen kokemus olisi muutoin saattanut jättää hänet vahvoista esityksistä huolimatta kisakoneen ulkopuolelle.

LUE MYÖS: Telegraph: Tottenhamilla kolme uutta kandidaattia José Mourinhon tilalle – Gareth Southgate mukana

Southgatella on myös varaa ottaa laskelmoituja riskejä esimeriksi loukkaantumisista toipuvien pelaajien kanssa. Jack Grealish on esimerkiksi ollut Aston Villan 10 edellisestä ottelusta sivussa helmikuussa ilmenneen säärivamman takia.

Liverpoolin laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold, joka ei mahtunut lainkaan maaliskuun MM-karsintamiehistöön, nousee myös mitä todennäköisimmin takaisin Englannin maajoukkueeseen niin lisääntyneiden pelipaikkojen kuin parantuneiden peliesitystenkin ansiosta.