Emile Heskey oli mukana Englannin 2000-luvun kultaisen sukupolven maajoukkueessa. Ruotsalaisvalmentaja Sven-Göran Erikssonin luotsaama ryhmä sisälsi Paul Scholesin, David Beckhamin, Frank Lampardin ja Steven Gerrardin kaltaisia tähtinimiä, mutta menestys jäi valiojoukolta saavuttamatta.

Heskey uskoo menestyksen puutteen johtuneen yksinkertaisesti vaativan yleisön tuomista menestyspaineista. Lisäksi maajoukkueessa oli useampia saman pelipaikan huippunimiä.

– Meillä oli ehkä liikaa paineita. Joukkueemme ei myöskään ollut aivan paras sekoitus. Meillä oli liikaa pelaajia samalta pelipaikalta, emmekä saaneet Paul Scholesista parasta irti, Heskey arvioi FourFourTwo:n haastattelussa.

– Oli myös kysymysmerkki, missä me peluuttaisimme häntä ja missä Stevieä (Gerrard). Olimme yksilöinä todella hyviä, mutta ehkemme joukkueena.

Heskey jäi itse Erikssonin viimeisinä valmennusvuosina ulos aloittavasta kokoonpanosta. Hyökkääjä muistelee näitä aikoja painostavina.

– En kanna kaunaa. Ehkä se oli minulle hyvä asia. Sen myötä pääsin irtaantumaan hieman siitä ympäristöstä. En sanoisi ilmapiirin olleen myrkyllinen, mutta se oli joskus hyvin käskevä. Olin aina keskiössä.

– Se oli aikalailla median johtamaa. Oli hyvä päästä hieman pois siitä, mutta valehtelisin, jossen olisi kaivannut sitä, Heskey myöntää.