Arsenalin Emile Smith Rowe puhui Sky Sportsille.

Hyökkäävässä roolissa viihtyvä keskikenttäpelaaja on vakuuttanut tällä kaudella Eurooppa-liigassa. Smith Rowe, 18, nousi kesällä seuran edustusjoukkueen rinkiin. Mesut Özil ja Pierre-Emerick Aubameyang istuvat hänen vierellään pukukopissa.

– Ajattelin vain, että mitä täällä tapahtuu, hän muistelee, kun paikkajako selvisi.

Smith Rowe luuli, että jää seuran alle 23-vuotiaiden mukaan, mutta pääsikin edustusjoukkueen matkaan heinäkuussa. Hän vakuutti kesäpeleissä Atlético Madridia ja Paris Saint-Germainia vastaan ja on pitänyt tämän jälkeen paikkansa.

Arsenal palkitsi seuran oman kasvatin pitkällä jatkosopimuksella heinäkuussa. Hän on heiluttanut verkkoja kolme kertaa kuudessa ottelussa Eurooppa-liigassa. Päävalmentaja Unai Emery on kehunut teinin nöyryyttä, vauhtia ja kykyä omaksua taktisia ohjeita.

Smith Rowe on tällä hetkellä sivussa lievän lantiovamman vuoksi.

– Emery on tehnyt yksi vastaan yksi -harjoitteita kanssani harjoitusten päätteeksi. Apumanageri Juan Carlos Carcedo on auttanut paljon sen suhteen, miten kääntyä pallon kanssa kymppialueella. On hyvä käydä näitä asioita läpi kentällä – ei luokkahuoneessa, Smith Rowe kertoi.

– Emery on hyvin intohimoinen ja kiinnittää huomion pieniin yksityiskohtiin. Hän vie asiat läpi juuri haluamallaan tavalla. Hän ei ota taka-askelia. Hän yrittää ja saa lopulta tahtosa läpi. Hän vaihtaa espanjaan, kun on vihainen. Hän on hyvin intohimoinen.

Smith Rowe ei päässyt yhdeksänvuotiaana Chelseaan. Länsilontoolaiset pitivät häntä kuuden viikon koeajan jälkeen turhan pienenä. Arsenal tarjosi kyvylle mahdollisuuden. Chelsea on yrittänyt korjata tämän jälkeen virhettään ja värvätä hänet takaisin. Smith Rowe on sanonut ei Tottenhamille, PSV Eindhovenille ja FC Barcelonallekin.

– Olin totta kai todella iloinen, kun kuulin, että Barcelona on kiinnostunut, mutta Arsenal on oikea seura minulle.