Norwichin suunnalta on jo useamman päivän kuulunut tietoja, joiden mukaan Canaries olisi totuttautumassa ajatukseen elämästä ilman Emiliano Buendiaa. Mestaruussarjan parhaana pelaajana päättyneellä kaudella palkittu, Teemu Pukin kanssa suorastaan telepaattisen yhteyden omaava argentiinalainen saattaa arvioiden mukaan vaihtaa maisemaa hyvinkin nopeasti.

Daily Mail mukailee artikkelissaan sitä näkemystä, jonka mukaan on Norwichille edullista muuttaa pelintekijä rahaksi nopealla aikataululla. Tiettävästi toimeen vaadittava rahamäärä liikkuu jossakin 40 miljoonan punnan (noin 46,5 miljoonaa euroa) tietämillä. Arsenalin ja Aston Villan uskotaan olevan piikkipaikalla kisassa Buendiasta, ja riittävän varoissaan maksamaan tästä halutun hinnan.

Norwich haluaa toimia asiassa ripeästi; ei ole seuralle eduksi, että sen avainpelaajan siirtoasia venyy pitkälle kesään.

Villan taholta on korostettu, että Buendiaa ei olla hankkimassa Jack Grealishin korvaajaksi; tätä ei olla päästämässä seurasta. Arsenalissa puolestaan on mitä todennäköisimmin juuri 24-vuotiaalle tyhjä paikka täytettäväksi, kun Real Madrid haluaa Martin Ødegaardin takaisin lainaltaan.

Pohjoislontoolaisten puolesta puhuu myös seuran sisäinen seikka; Arsenal on juuri nimennyt Richard Garlickin jalkapallojohtajakseen. Valioliigan palveluksesta toimeen siirtynyt tulokas on halukas lyömään merkkinsä tonteille onnistuneella hankinnalla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Emiliano Buendia is one of the options that Arsenal are seriously considering as potential new signing. He’s appreciated and #AFC board have re-started contacts with his agents after opening talks in December. ⚪️🔴

Buendia would accept a move to Arsenal and he’s now waiting. 🇦🇷