Cardiff nostamassa syytettä Nantesille Emiliano Salan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta

© Kuva: Getty Images

Cardiff City saattaa nostaa syytteen FC Nantesia vastaan välinpitämättömyydestä. Walesilaisseuran asia koskee hyökkääjänsä Emiliano Salan kuolemaa.

Salaa kuljettanut pienkone syöksyi tammikuussa Englannin kanaaliin paluumatkalla vanhan seuransa Nantesin luota. Cardiffin kanssa kaksi päivää aiemmin sopimuksen allekirjoittanut hyökkääjä löydettiin viikko sitten kuolleena kanaalin pohjalta löytyneestä koneen hylystä.

Cardiff vie Nantesin oikeuteen, jos selviää ettei turmakonetta lentäneellä David Ibbotsonilla ollut asianmukaista lentolupaa.

Sala haudattiin lauantaina kotikaupungissaan Progresossa.

Nantes on vaatinut Cardiffilta pelaajan 17 miljoonan euron siirtokorvausta, jonka ensimmäinen osuus seuran tulisi maksaa viikon loppuun mennessä.

Telegraphin tietojen mukaan Cardiff on nyt laittanut maksut jäihin odottaessaan vastauksia Salan kuolemaan johtaneista syistä.

Joitakin vastauksia voidaan saada tulevalla viikolla, kun Lento-onnettomuuksien tutkintajärjestö julkaisee raporttinsa kuukausi 21. päivä tammikuuta sattuneen onnettomuuden jälkeen.

Cardiff on myös erikseen järjestänyt tutkinnan lentäjä Ibbotsonin mahdollisesta lisenssin puuttumisesta.

Seurajohto uskoo, että jos Ibbotsonin lentoluvattomuus vahvistetaan tutkintajärjestöltä, siitä voisi nostaa syytteen välinpitämättömyydestä.

Se suojaisi myös Willie ja Mark McKayta, jotka järjestivät Salan lennon, mutta kiistivät valinneensa konetta tai lentäjää.

Onnistunut väliinpitämättömyyssyyte Nantesia vastaan vähentäisi seuran pelaajasta vaatimaa siirtokorvausta. Cardiff voi myös vedota siihen, ettei Salan omistajanvaihdos ollut siirtynyt täysin walesilaisseuralle, sillä pelaajaa ei oltu rekisteröity Valioliigaan.

Uskomme, ettei rekisteröintiä ehditty tehdä Cardiffin puheenjohtaja Mehmet Dalman kommentoi Telegraphille.

Lähde: Telegraph