Emiliano Sala – hyökkääjän unelmakausi johti traagiseen loppuun

© Kuva: Getty Images

Cardiffissa kuhisi tammikuussa, kun seuran kannattajat kuulivat tuoreesta hyökkääjähankinnasta.

Emiliano Sala, 28, ehti tehdä Nantesille alkukaudella 12 maalia 19 ottelussa. Hän johti Ranskan pääsarjan maalipörssiä joulukuun alussa yhdessä Paris Saint-Germainin supertähden Kylian Mbappén kanssa.

Walesilaisten manageri Neil Warnock vakuuttui scouttausreissullaan. Warnock luonnehti argentiinalaista perinteiseksi brittikenttien romuluiseksi keskushyökkääjäksi. 

Cardiff halusi kärjen mahdollisimman pian, jotta Sala ehtii valmistautua viikon päässä odottavaan Arsenal-otteluun. Pelaajan agentti junaili asiakkaalleen yksityiskoneen. Kone syöksyi maanantaina 21. tammikuuta Englannin kanaaliin.

Lentäjä David Ibbotson on edelleen kateissa. Salan ruumis löytyi keskiviikkona pohjaan uponneesta hylystä.

Sala syntyi 31. lokakuuta 1990 Cululússa, Santa Fe’ssa. Hän pelasi Club San Martín de Progresossa ja Club Proyecto Crecerissä. Hän ihaili argentiinalaista Gabriel Batistutaa ja kannatti Independienteä.

Sala yritti Espanjassa ja Portugalissa, mutta muutti Ranskaan ja Bordeauxiin vuonna 2010. Hän jäi lopulta vähälle vastuulle ja kävi lainalla Orléansissa, Chamois Niortaisissa ja Caenissa.

Nantes kiinnitti pelaajan heinäkuussa 2015 miljoonalla eurolla. Hän teki Nantesille 42 maalia 101 sarjapelissä. Otteet toivat monille mieleen juuri Batistutan. 187-senttinen Sala teki kovasti töitä ja viimeisteli määrätietoisesti. 

Cardiff osti Salan noin 15-18 miljoonalla punnalla. Seurat vääntävät nyt siitä, miten kauppa viedään loppuun saakka.

Sala esiintyi keltaisessa paidassa viimeisen kerran 16. tammikuuta, vaikka Cardiff odotti jo. Hän halusi auttaa loukkaantumisista kärsivää joukkuetta. 

Sala odotti tulevaa haastetta innolla. Hän sai viime hetken rahakkaan tarjouksen Kiinan pääsarjasta, mutta halusi osoittaa taitonsa juuri Valioliigassa. 

Sala kävi Cardiffissa ja palasi vielä Nantesiin hyvästelemään ystävät ja joukkuetoverit. Lopulta merenpohjaan päätynyt kone reistaili jo pahasti matkalla Nantesiin. Sala lähetti juuri ennen matkaa pelokkaita viestejä ja toivoi parasta.

Pelaajan perheen toivo eli loppuun saakka. He järjestivät keräämillään varoilla ja muun muassa huippupelaajilta saaduilla lahjoituksilla yksityisen etsinnän.