Nantesista Cardiffiin matkalla olleen, hyökkääjä Emiliano Salaa kuljettaneen lentokoneen onnettomuudesta on julkistettu väliraportti.

Lento-onnettomuuksien tutkintayksikkö AAIB sanoo, että pienkone menetti 20 sekunnin aikana satoja metrejä korkeutta, ennen iskeytymistään Englannin kanaaliin.

Kun kone löydettiin, sen runko oli hajonnut kolmeen osaan, joita pitivät yhdessä kaapelit. Tutkijat eivät ole vielä selvittäneet, mikä oli putoamisen lopullinen syy. Konetta lentänyt David Abbotson oli joka tapauksessa vain muutamaa minuuttia aiemmin lähettänyt lennonjohdolle laskeutumispyynnön, ja kääntänyt koneen takaisin sen lähtösuuntaan.

Vahvistamattomien tutkatietojen mukaan kone olisi ennen putoamistaan noussut jyrkästi ylöspäin. AAIB:n mukaan juuri näiden tutkatietojen ymmärtäminen on juuri nyt avainasemassa tutkimusten jatkon suhteen.

Myös pilotin laillista asemaa kuljettaa pelaajaa tutkitaan. 59-vuotiaan lentäjän sijainnista ei edelleenkään ole tietoa. Tämän omaiset toivovat, että etsintöjä pysyttäisiin tällä viikolla jatkamaan, yhteisörahoituksen voimin.

Lähde: The Guardian