Arsenal-legendalta armotonta kritiikkiä seuralle: ”Puolet joukkueesta pitäisi myydä pois”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin entinen pelaaja Emmanuel Petit ei ole ollut tyytyväinen seuran viime vuosien hankintoihin. Ranskalaislegenda kehotti Ladbrokesin haastattelussa entistä työnantajaansa myymään puolet nykyisen joukkueen pelaajista pois.

Petit’n mielestä Arsenalin epäonnistuneet hankinnat ovat suurin syy sille, miksi lontoolaisseura ei kilpaile enää kaudesta toiseen pokaaleista. Tämän kauden Eurooppa-liigassa Arsenal on edennyt puolivälierävaiheeseen, mutta Valioliigassa lontoolaiset ovat kymmenentenä ja Englannin cup-kilpailuista he ovat pudonneet.

– Minusta heidän viime vuosien isoin virheensä on ollut heidän naurettava toimintansa siirtomarkkinoilla.

– Okei, kyse on rahasta, eikä heidän taloutensa ole samanlaisessa tilanteessa kuin Manchester Unitedilla ja Manchester Cityllä, mutta he eivät ole kaukana noista seuroista.

– Heillä on yhä mahtia hankkia isoja pelaajia. Mutta se tapa, jolla he ovat käyttäneet rahaa viimeisten 6-7 vuoden aikana… Kuka johtaa sitä? Minä vain kysyn: kuka on vastuussa näistä päätöksistä? Vaikuttaako manageri siihen, onko se hänen vastuullaan? Vai onko se joku seurajohdosta?

– En ymmärrä, miksi he hankkivat tuon tason pelaajia. En ymmärrä varsinkaan puolustuspään hankintoja.

– Koitan nykyään pitää tunteeni kurissa, kun katson Arsenalia. Yritän ottaa askeleen taaksepäin ja työntää tunteeni sivuun. Yritän katsoa heitä kuin normaalia joukkuetta. Minun on sanottava itselleni: ”Älä odota heiltä mitään erityistä tänään”. Tällainen minä nykyään olen.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Petit edusti Arsenalia 110 ottelussa vuosina 1997-2000 ja voitti seurassa Valioliigan ja FA Cupin. Kuva: Getty Images

Petit’n mukaan Arsenaliin on päätynyt vanhempia pelaajia, jotka tulevat seuraan hakemaan viimeisen ison sopimuksensa. Heistä hän haluaa päästä eroon.

– Kun katson joukkueen vanhempia pelaajia, tuntuu kuin he pitäisivät Arsenalia seurana, johon mennään jäämään eläkkeelle, lomapaikkana. Heillä on kunnianhimoa, mutta en oikein odota heidän voittavan isoja pelejä enää.

– Jos ottaisi pois nimen Arsenal ja katsoisi tuota pelaajaryhmää… Sitä sanottaisiin keskinkertaiseksi.

– Jos minä olisin Arsenal, Arteta tai joku seurajohdosta, niin minun suurin huoleni kauden jälkeen olisi se, että puolet joukkueesta pitäisi myydä pois. Ihan rehellisesti.

– Yksinkertainen kysymys: jos katsoo Arsenalin pelaajia, kuinka monesta heistä voi sanoa, että ”hän on yksi liigan parhaista pelipaikallaan”?


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.