Jesse Lingardin ensimmäinen maali A-maajoukkueessa toi perjantaina Englannille 1-0-voiton Hollannista.

Englanti oli viimeksi voittanut Hollannin EM-kisoissa vuonna 1996.

Kolmen leijonan päävalmentaja Gareth Southgate näki ryhmänsä pelaamisessa paljon hyvää, mutta myös parannettavaa.

– Uskon, että tämä oli hyvä testi meille. Pelasimme vieraskentällä ja hallitsimme peliä. Me käytimme palloa todella hyvin, varsinkin ensimmäisten 60-65 minuutin aikana, analysoi Southgate ITV Sportille.

– Ehkä olisimme tarvinneet hieman lisää laatua viimeisen kolmanneksen tekemiseen, mutta kokonaisuutena olen tyytyväinen siihen, miten pelasimme. Puolustuspäässä näytimme erittäin hyvältä.

Oman pään pitäminen puhtaana onkin ollut yksi Southgaten ajan pääteemoista. Englanti on viimeksi päästänyt maalin 537 peliminuuttia sitten, syyskuussa 2017 ottelussa Slovakiaa vastaan.

Perjantaina Englanti pelasi kolmella keskuspuolustajalla sekä kahdella wing-backilla, eli käytännössä laitureina toimivien laitapuolustajien kanssa. Kolmen alakerrassa aloittivat Joe Gomez, John Stones ja Kyle Walker, joka pelaa normaalisti laitapolustajana. Gomez loukkaantui jo kymmenennellä minuutilla, ja hänet korvasi Harry Maguire.

– Minusta kolmen alakerta pelasi erinomaisesti. He ja maalivahti (Jordan Pickford) pystyivät avaamaan peliä varmuudella. Meidän on totuttauduttava siihen, että he tulevat ottamaan riskejä sillä kentän alueella, koska siten me haluamme pelata, sanoi Southgate.

– Minusta he pelasivat älykkäästi ja varmasti. Puolustajat ja maalivahdit kykenevät pelaamaan pallon kanssa hyvin.

– Vielä on paljon treenattavaa ja asioita, joissa voimme parantaa. Tiistaina (Italiaa vastaan) haluamme nähdä lisää asioita, mutta tämä oli todella hyvä harjoitus.