Siihen on enää alle kolme kuukautta, kun jalkapallon MM-kisat starttaavat Venäjällä.

H-hetki lähestyy ja samalla taistelu paikoista MM-joukkueisiin kiihtyy. Näin on esimerkiksi Englannilla, joka pelaa perjantaina yhden turnaukseen valmistavista maaotteluistaan Amsterdamissa Hollantia vastaan.

– Hollanti on murrosvaiheessa. Eredivisien taso on vuosien saatossa omasta mielestäni laskenut. Toki se on kasvattajasarjana hyvä, mutta nyt ilolla katson, miten Hollannin jonkinasteinen uusi sukupolvi haastaa Englannin, Viasatin selostaja Ville Kuusinen ennakoi Valioliiga.comille.

Englannin joukkueeseen Hollantia ja Italiaa vastaan on nimetty uusia kasvoja, kuten Burnleyn maalivahti Nick Pope ja keskikentän James Tarkowski sekä Swansean Alfie Mawson, joka on pelannut aiemmin U21-maajoukkueessa. Bournemouthin Lewis Cook metsästää myös A-maajoukkuedebyyttiään.

Nimetyn joukkueen voit katsoa tästä.

Englannin kohdalla toiveita hyvistä otteista usein on, mutta siihen se on Kolmella leijonalla usein viime vuosina jäänytkin. Menestystä arvokisoissa ei tunnu tulevan sitten millään.

Kuusista mietityttää erityisesti brittien keskikentän rakentuminen.

– Englannilla jännitystä herättää totta kai kisapaikoista taistelu. Itselleni suurin mielenkiinto asettuu pelintekijään. Kaiholla muistelen David Beckhamin, Frank Lampardin, Paul Scholesin ja Steven Gerrardin miehittämää keskikenttää. Rouhijoita joukkueeseen löytyy, mutta kuka tekee peliä? Ottaako Jack Wilshere kisapaikan näissä matseissa. Makeaa on myös se, että manageri Gareth Southgate haluaa joukkueeseen seurajoukkueissa pelaamaan pääseviä kavereita. Nyt mahdollisuutensa saavat upeita kausia pelaavat Tarkowski Burnleysta ja Mawson Swanseasta.

– Pelkkä nimi ei kisoihin välttämättä Southgaten alaisuudessa vie, Kuusinen muistuttaa.

Southgate tunnetaan managerina, joka vähät välittää vanhoista meriiteistä. Hän tekee päätöksensä pelaajien nykyvireen perusteella.

Maaottelu Hollanti-Englanti näkyy perjantaina 23.3. Viasat Sport HD-kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 21.40 alkaen Ville Kuusisen selostamana. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viasport.fi.

Juho Hirvonen