Englannin maajoukkueen entinen päävalmentaja Sven-Göran Eriksson palaa vanhaan tuttuun aiheeseen, kommentoidessaan Gareth Southgaten MM-ryhmän mahdollisuuksia Venäjän kisoissa.

Ensimmäisenä ei-englantilaisena aikanaan maajoukkuetta luotsannut ruotsalainen pelkää talvitauon puuttumisen kostautuvan myös tänä kesänä. Koko kisoihin nimetty joukkue on pelannut läpi talven, toisin kuin Saksan, Ranskan, Italian tai Espanjan sarjoissa työskentelevät pelaajat, joilla on tauko kauden keskellä.

– Toivon olevani väärässä, mutta pelkään että Southgate joutuu kohtaamaan väsymysongelman jälleen. Näin kävi minun aikanani, minua ennen, ja minun jälkeeni.

Tauottoman pelaamisen määrä englantilaisilla kentillä on kieltämättä melkoinen.

– Kaksi isoa kansallista cupia, suurin osa maajoukkuemiehistä pelaa lisäksi kansainvälisiä otteluita seuroissaan, ja tietenkin Valioliiga on erittäin raskas. Tauon puuttuminen kauden keskellä on suurin syy Englannin maajoukkueen menestyksen puutteeseen.

Maalailuistaan huolimatta Eriksson toivoo hyvää Englannille.

– Toivon, että he pääsisivät pidemmälle kuin minun aikanani, ja yltäisivät välierään. Toivon niin tietenkin valmentajan ja pelaajien, mutta ennen kaikkea Englannin kansan ja kannattajien vuoksi. Heille pitkälle meneminen olisi loistava asia.

Lähde: BBC