Englanti voitti MM-kisojen avausotteunsa Tunisiaa vastaan lukemin 2-1. Pelin loppuvaiheissa itsekin kentälle päässyt Marcus Rashford kiinnitti kohtaamisessa huomionsa kahteen, parannusta vaativaan seikkaan.

Harry Kanea katsotiin ainakin kahteen otteeseen rikotun rangaistusalueella, mutta kummassakaan tilanteessa erotuomari ei näyttänyt turvautuvan videotarkitukseen. Rashford toivoo tekniikan käyttämisen muuttuvan jatkossa.

– VAR on hyvä idea, mutta sen käyttöä pitää parantaa. Luulen että ajan myötä niin käy. Muutamissa tilanteissa todellakin olisi ollut syytä tarkistaa, onko aihetta rangaistuspotkuun vai ei.

BBC:n tietojen mukaan tosin molemmat tilanteet, jotka nähtiin kulmapotkujen yhteydessä, nimenomaan tarkistettiin VAR-systeemillä.

Toinen asia, joka tuskin kellekään ottelua seuranneelle jäi epäselväksi, on Englannin kliinisyyden puute. Sekä Jesse Lingard että Raheem Sterling tuhlasivat useita hyviä maalintekotilanteita jo alkuminuuteilla, eikä käytännössä koko toisen jakson hyökänneen joukkueen kahden maalin saldo ole tilanteisiin nähden riittävä.

– Jos luomme noin paljon tilanteita, ja miksi emme loisi myös jatkossa, meidän pitää olla paljon tehokkaampia niiden hyödyntämisessä.