Kun Englanti ja Tshekki kohtaavat tänään perjantaina EM-karsinnoissa, Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv voisi käytännössä hurrata kumman tahansa joukkueen puolesta, sillä kumpikin maa on liittynyt jollain tavalla hänen elämäänsä.

Sparv lähti jo 16-vuotiaana (vuonna 2003) Southamptoniin ja vietti seuran akatemiassa kolme ja puoli vuotta ennen siirtymistä Ruotsin Allsvenskanin Halmstads BK:hon.

Oravaisista kotoisin olevan keskikenttäpelaajan tyttöystävä Jitka Novackova on puolestaan kotoisin Tshekistä. Sen takia ei olisi ihme, jos Sparv olisi vierasjoukkueen puolella perjantaina.

Englanti tuntuu kuitenkin olevan lähempänä Sparvin sydäntä. Näin kävi ilmi hänen vierailustaan Suplan Week of Football -podcastissa.

– Olen kyllä vähän fanittanut Englantia ja englantilaista jalkapalloa. Muistan, kun kävin aikoinaan olympiastadionilla Suomen pelatessa Englantia vastaan. Se oli aika pitkä reissu. Minulla oli vielä koulupäivä (seuraavana päivänä) pelin jälkeen, Sparv selitti ja jatkoi:

– Sitten bussilla viisi tuntia takaisin Pohjanmaalle ja pariksi tunniksi nukkumaan ja takaisin kouluun.

Reissu oli raskas, mutta kokemus enemmän kuin mieluinen. Sparv sai nähdä Englannin riveissä pelaavat suosikkinsa, muun muassa Manchester Unitedissa tuolloin pelanneen Paul Scholesin.

Sparv toivoo, että illan otteluun altavastaajana lähtevällä Tshekillä olisi mahdollisuuksia yllätykseen.

– Tshekissä pelaa entinen joukkuetoverini Filip Novak, joka pelaa siellä vasemman pakin paikalla. Ja sitten tyttöystävä on Tshekistä kotoisin ja asuu Prahassa, niin olisi kiva, jos Tshekki pystyisi yllättämään Englannin. Mutta epäilen, että se tapahtuu, Sparv spekuloi.

Englanti-Tshekki näkyy perjantaina 22.3. klo 21.35 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.