Englanti hävisi torstai-illan huippuottelussa Hollannille 1-3-lukemin jatkoajan jälkeen.

Gareth Southgaten miehistö jää täten tässäkin turnauksessa välieriin, kun Hollanti jatkaa matkaansa Kansojen liigan finaaliin, missä vastaan asettuu kisojen isäntämaa Portugali.

England

@England

England

@England
A third for the Netherlands, as Quincy Promes finds the net.

#threelions
It's all over in Portugal and it ends in disappointment for the #ThreeLions.

Congratulations to the Netherlands on reaching the final.

Ottelu alkoi hyvin vauhdikkaasti. Kummallakin joukkueella oli avauskympillä tilaisuus siirtyä kamppailussa johtoon, mutta tulosta ei vielä syntynyt.

Kapteeni Raheem Sterling oli lähellä saada päänsä väliin Jadon Sanchon keskitykseen, jonka jälkeen Harry Maguire ampui kulmapotkusta ylitse maalin. Memphis Depay ja Steven Bergwijn vastasivat puolestaan Hollannin ensimmäisistä maalipaikoista.

20. minuutin kohdalla Depay pääsi jälleen maalintekopaikkaan, mutta Jordan Pickford liimasi hollantilaishyökkääjän laukauksen vakuuttavasti.

Ottelu junnasi pitkään paikallaan, kunnes Marcus Rashford hankki Englannille pikun Matthijs de Ligtin virheen jälkeen. Nuori hollantilaistoppari menetti pallon pahassa paikassa ja taklasi Rashfordin kumoon keltaisen kortin arvoisesti.

Manchester United -hyökkääjä astui itse pallon taakse ja upotti pallon kylmän viileästi oikeaan alakulmaan, vieden Englannin 1-0-johtoon 31 minuutin pelin jälkeen.

Marcus Rashford's first senior penalty in a shoot-out: ⚽️

Marcus Rashford's first senior penalty in normal time: ⚽️

Marcus Rashford's first penalty in normal time in international football: ⚽️

Never in doubt.

Rashfordilla oli hetkeä myöhemmin tilaisuus tuplata Englannin johto, mutta Hollannin puolustus ehti viimehetkillä hänen laukauksensa tielle. Englantilaiskärki loukkasi tilanteessa nilkkaansa, mutta pystyi lopulta jatkamaan peliä.

Fabian Delph ja de Ligt kävivät vielä ensimmäisen jakson lopussa lähellä maalia, mutta tauolle edettiin valkopaitojen johdossa.

Tauon aikana Gareth Southgate päätti tuoda sisään Harry Kanen, joka korvasi mahdollisesta nilkkavammasta kärsineen Rashfordin Englannin hyökkäyksessä. Kapteeninnauha siirtyi täten Sterlingiltä Kanelle.

Toisen jakson ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 53. minuutilla, kun Ben Chilwellin keskitys putosi täysin vapaana olleelle Sancholle maalin edessä. Dortmund-laiturin pusku avopaikasta suuntautui kuitenkin suoraan päin Jasper Cillesseniä.

Kyle Walker oli hetkeä myöhemmin lähellä päästää Depayn läpiajoon, kun hän menetti huolimattomasti pallon alimpana miehenä. Lyonin tähtihyökkääjä ei kuitenkaan saanut palloa heti matkaansa ja joutui laukomaan kaukaa. Pickford torjui laukauksen, eikä Hollanti onnistunut nousemaan vielä tasoihin.

Tasoitusosuma kuitenkin syntyi, kun peliä oli takana 73. minuuttia. Depayn kulmapotku löysi de Ligtin etutolpalta, mistä hollantilaistoppari puski pallon pysäyttämättömästi maaliin.

Squawka Live

@Squawka_Live
Header vs. Germany
Header vs. Juventus
Header vs. Spurs
Header vs. England

Try and stop Matthijs de Ligt from a corner.

Hollanti oli noussut kamppailussa ansaitusti tasoihin, hallittuaan laukauksia ja maalipaikkoja toisella jaksolla. De Ligt korvasi aiemman virheensä maalillaan erinomaisesti.

Vaihdosta sisään tullut Donny van de Beek kävi seuraavaksi lähellä maalia, mutta hänen viimeistelynsä lensi hieman ylitse riman. Toisessa päässä Kane pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta de Ligt liukui viime hetkillä pallon tielle.

83. minuutilla Englanti luuli jo palanneensa johtoon, kun Jesse Lingard viimeisteli pallon maaliin Ross Barkleyn erinomaisesta pystysyötöstä. Erinomaisesti rakennettu maali kuitenkin hylättiin paitsioksi VAR-tarkastuksen jälkeen.

VAR:ia tarvittiin myös seuraavassa pelitilanteessa, kun Hollanti vaati pilkkua Chilwellin ”käsivirheestä”. Hidastukset kuitenkin osoittivat, ettei pallo osunut Leicester-puolustajaa käteen, vaan selkään.

Ottelun lisäminuuteilla Depaylle avautui vielä yksi kultainen tilaisuus sinetöidä Hollannin voitto, mutta hänen viimeistelynsä rangaistusalueen sisältä epäonnistui pahemman kerran. Sterlingin kaukolaukaus osui puolestaan hetkeä myöhemmin ylärimaan.

Ottelu eteni jatkoajalle 1-1-tasatilanteessa.

Kamppailu eteni tasaisesti, kunnes Englannin puolustus sähelsi pahemman kerran. John Stonesilla oli kaikki aika hankkiutua pallosta eroon, mutta City-toppari jäi pyörimään rangaistusalueen reunalla ja menetti pelivälineen Depaylle.

Pickford nollasi hollantilaishyökkääjän läpiajosta, mutta Quincy Promes ehti irtopalloon ensimmäisenä kiinni ja tuikkasi sen Kyle Walkerin jalkojen kautta maaliin. Hollanti hyödynsi Stonesin käsittämättömän virheen ja otti ottelussa 2-1-johdon 97 minuutin pelin jälkeen.

Englanti onnistui pitämään palloa, mutta maalipaikoille valkopaidat eivät yltäneet. 115. minuutilla Hollanti onnistui taas maalinteossa englantilaispelaajien avustuksella.

Ross Barkleyn pudotus jäi puolitiehen, ja Depay pääsi syöttämään pallon Promesille tyhjiin. Peli oli 3-1 ja Hollannin voitto oli sinetöity.