Englanti jäi perjantaina turhauttavaan maalittomaan tasapeliin naapuriaan Skotlantia vastaan. Wembleyn ottelu oli oivaa vettä manageri Gareth Southgaten puolustusvoittoista pelitapaa kritisoivan massan myllyyn.

Southgate piti uppiniskaisesti kiinni joukkueensa muodosta ja siitä, että tasapelipiste oli sille koko turnausta ajatellen arvokas.

– Ymmärrän, että olimme Wembleyllä, ja olisi pitänyt voittaa, mutta koko turnauksen kontekstissa jatkoon selviäminen on kaikkein tärkein asia.

Englannilla on nyt kasassa neljä pistettä, mikä todennäköisesti riittää jatkopaikkaan. Voitolla kisojen kolmanneksi viimeiseksi rankatusta Skotlannista se olisi jo varmistunut.

– Viimeisen vartin aikana kannattajat halusivat epätoivoisesti hyökkäävämpää peliä ja muodon hylkäämistä, varsinkin kun vastassa oli Skotlanti. Meidän on silti lähestyttävä asiaa siltä kannalta, että yksi piste on arvokas. Riskien ottaminen on helppoa pelin lopussa. Niiden myötä kuitenkin muoto on vaarassa hajota, ja tappionkin mahdollisuus kasvaa.

Southgaten ryhmä onnistui saamaan koko ottelussa vain yhden laukauksen kohti maalia.