Manchester Unitedin keskuspuolustaja Eric Bailly paljastaa, kuinka hän hylkäsi Manchester Cityn ja Barcelonan kiinnostuksen vuonna 2016, kun puhelu José Mourinholta sai hänet siirtymään Old Traffordille.

Silmäänpistävät esitykset Villarrealin alakerrassa nostivat norsunluurannikkolaistopparin Euroopan suurimpien seurojen tarkkailuun. Manchester City, jonka peräsimeen Pep Guardiola oli juuri hypännyt, oli myös halukas hankkimaan pelaajan pysyvästi itselleen.

Bailly valitsi kuitenkin kaupungin punaisen puolen ja siirtyi Mourinhon valmentamaan Manchester Unitediin peräti 40 miljoonan euron siirtosummalla. 26-vuotias toppari avasi kesän siirtokilpaa Mundo Deportivon haastattelussa aiemmin tällä viikolla.

– Kesällä 2016 ympärilläni pyöri paljon huhuja. Olin Norsunluurannikolla kotona, äitini kanssa, kun puhelimeni soi. Se oli portugalilainen puhelinnumero ja langan toisessa päässä puhui Mourinho, Bailly kertoi.

Eric Baillyn Manchester United -uraan on mahtunut paljon hyvää ja huonoa. Kuva: Getty Images

– Hän pyysi minua tulemaan hänen mukanaan [Manchester Unitediin]. Hän sanoi pitäneensä minusta jo silloin kun pelasin Espanyolille ja Villarrealille. Manchester City oli myös kiinnostunut, mutta jos Mourinho soittaa, siitä ei voi kieltäytyä.

LUE MYÖS: Mitä ihmettä? Englannin ja Manchester Cityn ex-pelaaja siirtyy yhden ottelun ajaksi Espanjan alasarjaseuraan

[readmore from=Manchester-United]

– Barcelonallekaan ei oikeastaan voi sanoa ei. Se siirto ei kuitenkaan toteutunut, koska seuran kiinnostunut ei ollut julkista ja niin selvää. Tein oikean päätöksen siirtyessäni Unitediin.

– Juttelen yhä Mourinholle. Joskus hän on soittanut minulle, kun olen ollut loukkaantuneena. Pidän häntä minun hyvänä ystävänä, Bailly lisäsi.

Baillyn ura Manchester Unitedissa on sujunut hyvin vaihtelevasti. Jatkuvat loukkaantumishuolet ovat rajoittaneet hänen peliaikaansa, eikä hän ole esiintynyt joukkueensa alakerrassa kuin 89 kertaa neljän ja puolen vuoden aikana. Tällä kaudella hän on pelannut neljä ottelua Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa.