Sosiaalisessa mediassa on noussut valtava kohu Chelseasta lainalla olevan Ethan Ampadun, 21, ulosajosta Italian Serie A:ssa.

Veneziaa edustava Ampadu sai toisella puoliajalla suoran punaisen kortin, kun erotuomari katsoi hänen taklanneen Salernitanan konkaripelaajaa Franck Ribérytä vaarallisesti.

Monen kommentoijan mielestä siitä ei olisi pitänyt tuomita edes vapaapotkua, mutta erotuomari pitäytyi päätöksessään vielä senkin jälkeen, kun oli nähnyt tilanteen VAR-ruudulta.

Tuomioon saattoi osaltaan vaikuttaa se, että maalipaikkaan pääsemässä ollut Ribéry kaatui todella teatraalisen näköisesti kentän pintaan.

– Jos tuo on punainen kortti, silloin (N’Golo) Kanté ajettaisiin ulos jokaisessa pelissä, eräs nettikommentoija kirjoittaa.

(Paolo) Maldinin koko perintö perustuu tuollaisiin taklauksiin. Mikä vitsi, säesti toinen.

– Se ei ole edes rike, kolmas tiivisti.

Salernitana hyödynsi miesylivoimansa ja voitti häntäpään ottelun 2–1-lukemin. Venezian valmentaja Paolo Zanetti sanoi suoraan DAZN:n haastattelussa, että erotuomari oli kentän huonoin ja pilasi pelin.

– Kuulkaa, mekin olisimme voineet olla parempia, mutta jopa VAR kutsui erotuomarin katsomaan tilanteen uudestaan. Myös tämän aiemmin Ampadulle antama keltainen kortti oli absurdi, sillä se ei ollut rike.

Sanojen tueksi Venezia julkaisi Ampadun taklauksesta videon Twitter-tilillään. Jos twiitti ei näy alla, voit käydä katsomassa sen täältä.

Lähteet: Football Italia, SPORTbible