Lontoossa pelataan torstai-iltana kaksi Eurooppa-liigan ottelua, kun Arsenal ja Chelsea ratkovat jatkopaikkojensa kohtaloita. Koska kaksi suurseuraa pelaa samassa kaupungissa, voidaan tosin miettiä onko Arsenalin kohdalla syytä puhua illasta lainkaan; ottelu BATE Borisovia vastaan alkaa jo ennen kello kuutta paikallista aikaa.

Chelsea-Malmö

Chelsea marssii Stamford Bridgelle suhteellisen normaaliin aikaan, Suomessa kellot näyttävät 22.00, kun siniset kohtaavat ruotsalaisen Malmön. Lähtökohta kipeästi kasvojensa pesua kaipaavalle Maurizio Sarrin miehistölle on vähintäänkin hyvä.

Vaikka Malmö onnistui kotiottelussaan maalinteossa, suoritti Chelsea saman toimenpiteen kahdesti. Alla siis voitto, ja kaksi vierasmaalia. Nähtäväksi jää, miten paljoa valmentaja tästä huolimatta uskaltaa miehistöään kierrättää; italialaisen oman pallin seurassa on huhuttu jo huojuvan. Toisaalta, joukkueella on edessään jo tulevana sunnuntaina Liigacupin finaali Manchester Cityä vastaan – avainpelaajien lepuutukselle tarvetta varmasti löytyy. Blues-leirissä toivottaneenkin mahdollisimman nopeaa, vapauttavaa avausmaalia, ellei jopa paria sellaista.

– Meidän pitää olla hyvin valmistautuneita, sillä tämä peli ei vielä ole pelattu. Mikään ei vielä ole ratkennut. Toisaalta, viikonlopun finaalia ajatellen me tarvitsemme tietenkin lisää itseluottamusta, jota tuomaan hyvä esityst tässä ottelussa olisi omiaan, sanoo Antonio Rüdiger seuran sivustolla.

Arsenal – BATE Borisov

Unai Emeryn meriitit Eurooppa-liigassa eivät paljoa tämän ottelun avausosassa painaneet. Vaikka Arsenal hallitsi kenttätapahtumia yleisesti, tultiin valkovenäläiseltä perunapellolta kotiin 0-1 -tappio niskassa.

Kukaan ei tuon pelin jälkeen suostunut laittamaan tehottomuutta kentän kunnon piikkiin, mutta on selvää, että Arsenalin pelitapa on priimakuntoisella kotikentällä, no… kuin kotonaan. Vaikka joukkue joutuu lähtemään otteluun ilman pelikiellon avausosassa poiminutta Alexandre Lacazettea, eivät Goonerit voi olla tyytyväisiä mihinkään muuhun kuin suurinumeroiseen voittoon kotipelistä.

Eurooppa-liiga on illan isäntien tavoitelistalla todella korkealla, sillä seuran paluu Mestarien liigaan on sille erittäin tärkeää – ei vähiten taloudellisista syistä. Mahtuminen Valioliigan lopputaulukossa neljän parhaan joukkoon ei ole täysin mahdotonta, mutta paluu maanosan suurimpaan kilpailuun vaikuttaisi tällä erää Eurooppa-liigan voiton kautta todennäköisemmältä reitiltä.

BATE tullee makaamaan todella syvällä, puolustaen johtoasemaansa. Arsenalin hyökkäysten rakentelussa tarvitaan malttia, mutta ennen kaikkea tappavaa tehokkuutta. Moni toivoo keskikentän yläkertaan luovuutta Mesut Özilin toimesta, mutta vedonlyönti sen puolesta, että Emery tähän taipuu, on korkean riskin toimintaa. Sen sijaan vammansa jälkeen täyteen harjoitusvahvuuteen palannutta Aaron Ramseytä saattaisi hyvinkin odottaa jopa avauskokoonpanoon.

Eurooppa-liiga torstaina 21.helmikuuta

Kello 19.55. Suomen aikaa

Arsenal – BATE Borisov

Dinamo Zagreb – Plzen

Frankfurt – Shakhtar

Napoli – Zürich

Salzburg – Brügge

Valencia-Celtic

Villarreal-Sporting

Pietarin Zenit – Fenerbahce

Kello 22.00 Suomen aikaa

Benfica-Galatasaray

Real Betis – Rennes

Chelsea-Malmö

Kiovan Dynamo – Olympiakos

Genk – Slavia Praha

Internazionale – Rapid Wien

Leverkusen-Krasnodar