Arsenal pelaa tänään ratkaisevan vierasottelun Napolissa, Eurooppa-liigan puolivälierässä. Kotona hankittu 2-0 -johtoasema on hyvä lähtökohta, ja myös monet muut numerot puhuvat Gunnersin puolesta. Uhkakuviakin toki löytyy.

Pohjois-lontoolaisten valmentajana ensimmäistä kauttaan toimiva Unai Emery on tämän kilpailun erikoismies; Sevillassa mestaruuksia tuli useampi putkeen. Espanjalaisella on plakkarissaan 25 voittoa Eurooppa-liigan pudotuspeleistä – enemmän kuin kellään muulla.

Kotivoitto tuli kahdella maalilla, oman pään pysyessä puhtaana. Kyseessä oli 17. kerta, kun punavalkoiset ovat voittaneet ensimmäisen osaottelun europelien pudotusvaiheessa kahdella tai useammalla maalilla. 16 edellisellä kerralla joukkue on aina edennyt seuraavalle kierrokselle. Napoli puolestaan on pudonnut kahdeksalla edellisellä kerralla, kun se on hävinnyt ensimmäisen osaottelunsa europelien pudotusvaiheessa.

Näistä kaikki, paitsi tilanne, josta otteluun lähdetään, ovat kuitenkin vain historiaa. Napoli tunnetaan äärimmäisen kovana kotijoukkueena, eikä San Paolon kotikannatuksesta liene pulaa. Arsenalin vierasvire on myös tällä kaudella ollut heikko, niin Valioliigassa kuin europeleissäkin.

Illan isäntien valmentaja Carlo Ancelotti lupasi aiemmin joukkueensa tulevan otteluun sellaisella rohkeudella ja sydämellä, jota siltä Emiratesilla viikko sitten luotsin mukaan puuttui. Mainittuja ominaisuuksia siltä löytyi muun muassa viime lokakuussa; joukkue kaatoi kotonaan Liverpoolin Mestarien liigan lohkovaiheessa 1-0.

Gunners-ryhmästä puuttuu pitkäaikaispotilaiden lisäksi tiettävästi vain lainapelaaja Denis Suárez, nivusvaivojen vuoksi.

Ensimmäisen osaottelun voittomaaliksi jääneen 1-0 -osuman iskenyt Aaron Ramsey pääsee nyt ottamaan tuntumaa ensi kauden maaperäänsä, ja esittelemään itsensä italialaisyleisölle. Keskikenttämiehen tuleva seura on Juventus.

Napoli-Arsenal alkaa Suomen aikaa kello 22.00

Lähde: Arsenal