The Telegraphin mukaan Valioliiga voi ostaa itselleen peräti kaksi kuukautta lisäaikaa kauden 2019-20 viimeistelemiseksi luopumalla yhdestä ensi kauden Eurooppa-liiga-paikastaan.

Torstaina tehty päätös pitää Valioliiga suljettuna huhtikuun loppuun saakka on jättänyt Englannin jalkapallosarjat tiukkaan asemaan. Kausi 2019-20 yritetään saada pelaamalla päätökseen, minkä takia kesäkuun 30. päiväksi asetettua takarajaa ollaan myös päätetty venyttää.

Valioliigan ratkaisu jatkaa pelaamista heinäkuun puolelle ei kuitenkaan estä UEFA:aa ajoittamasta ensi kauden Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga-turnauksia samalle ajankohdalle. Ensi kauden eurocupit saattavat siis alkaa silloin, kun Englannissa pelataan vielä kauden 2019-20 viimeisiä Valioliiga- ja FA Cup -otteluita.

Sheffield United on tällä hetkellä seitsemäs ja matkalla Eurooppa-liigan karsintoihin. Kuva: Getty Images

Tämä ei olisi ongelma suurimmalle osalle europeleihin selviytyvistä Valioliiga-seuroista. Nykyisen 2020-21 ottelukalenterin mukaan kuusi seitsemästä Englannin eurocup-edustajasta pelaisi ensimmäisen ottelunsa vasta syyskuussa, kun turnausten lohkovaiheet potkaistaan käyntiin.

Se yksi ja ainut joukkue, joka sijoittuu Valioliigassa seitsemänneksi, joutuu kuitenkin selviytymään Eurooppa-liigaan karsintojen kautta. Nämä karsinnat alkavat jo heinäkuussa, jolloin Valioliigan seitsemänneksi sijoittuvaa joukkuetta ei välttämättä edes vielä tiedetä.

[readmore from=koronavirus]

Vaikka Eurooppa-liigan karsintojenkin päivämääriä siirrettäisiin koronaviruksen takia taaemmas, seitsemännen europelipaikan luovuttaminen toisi Valioliigalle useita viikkoja lisäaikaa pelata kausi rauhassa loppuun.

Sen lisäksi Valioliiga säästyisi kauden mitätöimiseltä ja samojen joukkueiden uudelleenilmoittamiselta ensi kauden Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan.

Se voi kuitenkin tarkoittaa seuraavan kauden merkittävää supistamista, jos pelaajille päätetään antaa kunnollinen tauko kauden puolivälissä kesäloman menettämisen korvaamiseksi.