Manchester United kohtaa tänään FC Kööpenhaminan Eurooppa-liigan puolivälierissä, jotka pelataan yksiosaisina Saksan Kölnissä maanantaista alkaen. Wolverhampton on puolestaan vauhdissa tiistaina, kun se kohtaa omassa puolivälieräottelussaan Sevillan. Kaikki ottelut potkaistaan käyntiin kello 22:00 Suomen aikaa.

Manchester United – FC Kööpenhamina

Ole Gunnar Solskjærin miehistö ei ollut parhaimmillaan LASK Linziä vastaan viime keskiviikkona, kun Manchester United voitti itävaltalaisjoukkueen niukasti 2-1 Old Traffordilla.

Ensimmäinen osaottelu oli kuitenkin päättynyt maaliskuussa Unitedin murskaavaan 5-0-vierasvoittoon, joten rotaatiolle ja rennolle fiilikselle oli keskiviikkona varaa. FC Kööpenhamina voitti samaan aikaan turkkilaisseura Istanbul Basaksehirin 3-0 ja eteni ensimmäistä kertaa koskaan Eurooppa-liigan puolivälierävaiheeseen yhteismaalein 3-1.

Jesse Lingard teki Manchester Unitedin ensimmäisen maalin keskiviikon LASK-ottelussa. Kuva: Getty Images

FC Kööpenhaminan manageri Ståle Solbakken – Solskjærin entinen joukkuetoveri Norjan maajoukkueesta – tietää ettei tanskalaisjoukkueella ole mitään hävittävää Valioliigan suurseuraa vastaan. Manchester Unitedin on täten oltava varuillaan ja vältyttävä turhilta paineilta lähtiessään otteluun selkeän ennakkosuosikin asemasta.

Vaikka Manchester United varmisikin jo paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa sijoittumalla Valioliigassa kolmanneksi, ei Solskjær näe suorituspaineiden pienentyneen Eurooppa-liiga-voiton suhteen.

– En usko, koska me lähdimme tähän kauteen tietäen, että Eurooppa-liiga on meille mahtava tilaisuus – turnaus josta voimme voittaa pokaalin ja jossa voimme keskittyä joidenkin nuorukaisten kehittämiseen.

– Totta kai me kaikki haluamme pelata Mestarien liigassa, mutta ehkä meillä ei olisi ollut silloin tilaisuutta peluuttaa Mason Greenwoodin ja Brandon Williamsin kaltaisia pelaajia tällä kaudella, Solskjær pohti sunnuntaina.

LASKia vastaan Manchester Unitedin hyökkäyksestä uupui vauhtia ja tehokkuutta, ennen kuin voittomaalin tehnyt Anthony Martial vaihdettiin pelin lopussa kentälle. Martialin lisäksi Greenwoodin ja Marcus Rashfordin odotetaan nousevan Kölnissä avaukseen ja laittavan Kööpenhamina-maalivahti Karl-Johan Johnssonin koville heti pelin alusta lähtien. Toista osaottelua kun ei enää näissä olosuhteissa pelata.

Manchester Unitedin ennustettu avaus:
(4-2-3-1) Romero; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Williams; Pogba, Matic; Greenwood, Fernandes, Rashford; Martial.

FC Kööpenhaminan ennustettu avaus:
(4-2-2) Johnsson; Varela, Bjelland, Boilesen, Nelsson; Zeca, Mas, Mudrazija, Jensen; Wind, Kaufman.

Sevilla – Wolverhampton

Wolverhampton jatkoi punnerrustaan Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, kun se kaatoi Olympiakosin 1-0-lukemin viime torstaina. Nuno Espirito Santon joukkue otti kamppailussa paljon vastaan, eikä sillä ole varaa virheisiin huippuvireistä Sevillaa vastaan tänä tiistaina.

Sevilla lähtee kamppailuun 12 ottelun tappiottomassa putkessa. Julen Lopeteguin miehistö nappasi jo kuudennen voittonsa viimeiseen seitsemään peliinsä, kun se nollasi AS Roman 2-0 viime torstain neljännesvälieräkamppailussa.

Wolverhamptonin puolustus pysyi tiukasti kasassa Olympiakosia vastaan. Kuva: Getty Images

Eurooppa-liigan voitto on Wolverhamptonin ainoa mahdollisuus selvitä ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Jos joukkue onnistuu kukistamaan Sevillan, kohtaa se mahdollisesti Manchester Unitedin turnauksen välierissä.

Wolverhampton voitti aiemmin tällä kaudella Getafen Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, joten espanjalaisten nurjertaminen ei sinänsä olisi mitään uutta Keski-Englannin nälkäiselle susilaumalle.

– Olemme nähneet väläyksiä heidän (Sevillan) ottelustaan Romaa vastaan, mutta emme ole keskittyneet niihin vielä oikealla tavalla. Kohtaamme kivenkovan vastustajan, jolla on erittäin hyviä pelaajia. Mutta me yritämme kilpailla parhaamme mukaan, Nuno ennakoi torstain Olympiakos-voiton jälkeen.

Wolverhampton sai kuulla huonoja uutisia Sevilla-kamppailun alla, kun avainpuolustaja Jonny passitettiin leikkauspöydälle polvivamman takia. Sevilla lähtee peliin erinomaisessa kunnossa, sillä joukkueen ainoa poissaolija on keskikenttäpelaaja Nemanja Gudelj, jonka koronavirustesti osoittautui hiljattain positiiviseksi.

Sevillan ennustettu avaus:
(4-3-3) Vaclik; Navas, Carlos, Kounde, Reguilon; Fernando, Jordan, Banega; Ocampos, En-Nesyri, Munir.

Wolverhamptonin ennustettu avaus:
(3-5-2) Patricio; Boly, Coady, Saiss; Doherty, Dendoncker, Moutinho, Neves, Vinagre; Jimenez, Jota.