Everton osti kesän aikana brasilialaislaituri Richarlisonin Watfordista isolla rahalla. Summa voi lisien toteutuessa nousta ainakin lähelle joukkueen tämän hetkistä siirtoennätystä 44,5 miljoonaa puntaa, joka maksettiin Gylfi Sigurdssonista kesällä 2017.

Useiden mielestä Everton maksoi 21-vuotiaasta nuorukaisesta aivan liikaa ja nyt seuran urheilutoimenjohtaja Marcel Brands myönsi olevansa osittain samaa mieltä.

Osasyy korkeaan hintaan on seurojen heikohkoissa väleissä. Joukkueiden kesken syntyi kiistaa, kun Evertonin nykyinen valmentaja Marco Silva työskenteli vielä Vicarage Roadilla. Watfordin mukaan Everton yritti houkutella Silvaa sääntöjen vastaisesti itselleen.

– Ajattelimme, että se [Richarlisonin ostaminen] tulisi olemaan todella vaikeaa seurojen historian takia. Olimme kuitenkin vakuuttuneita hänestä, Brands kertoi The Guardianille.

– Watford-tapauksen seurauksena meidän tuli maksaa hieman normaalia enemmän. Mielestäni hänen markkina-arvonsa on vähän matalampi, mutta loppujen lopuksi olemme tyytyväisiä häneen.

– Richarlison voi olla jotain todella erityistä. Hänellä on nopeutta, kova työmoraali, voimaa ja hän on myös kookas. Hänessä on paljon ominaisuuksia Euroopan huippukilpailuihin.