Onko Everton Valioliigan pahin floppaaja? – ”Vastustajaa ei saa päästää näihin paikkoihin”

© Kuva: Getty Images

Kisa Mestareiden liigan ensi kauden paikoista käy Valioliigassa todella kiivaana.

Tottenhamin notkahdus ja jääminen vain yhteen pisteeseen neljässä viime pelissä, Manchester Unitedin huima kiri ja toisaalta tappio Arsenalille ja Chelsean vuoristoratamainen kausi ovat tehneet sijojen kolme ja neljä lopullisista saajista todella hankalasti spekuloitavan asian.

Chelsea lähtee hakemaan kolmea pistettä sunnuntaina Evertonin Goodison Parkilta.

– Chelsean ongelma on se, että he pelasivat torstaina Kiovassa, ja heidän on täytynyt matkustaa sieltä. Peli on kuitenkin Chelsealle iso, koska he ovat vasta kuudensia. Heidän täytyy varmistaa pääsynsä Mestareiden liigaan Valioliigan sijoituksen kautta. Chelsea on saanut homman kasaan pahaan 0-6 -tappion jälkeen. He ovat olleet liigassa kilpailukykyisiä ja liigacupin finaalikin oli hyvä, sanoo Valioliiga.comille Viasatin jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong.

Everton on kaukana europaikoista ja se on voittanut kuudesta viime pelistään vain yhden.

– Everton romahti juuri 2-0 -johdosta 2-3 -tappioon Newcastlea vastaan. Vaikka voittomaali oli paitsio, niin kahden maalin johdosta ei saisi päästää vastustajaa siihen tilanteeseen, että he pääsevät edes yrittämään voittomaalia, ”Keke” pohtii.

– Manageri Marco Silva on paineen alla, koska he ovat alisuorittaneet. Seura käytti paljon rahaa, mutta nyt esimerkiksi 40 miljoonaa puntaa maksanut Richarlison on istunut penkillä. Everton ei ole pystynyt hallitsemaan keskikenttää puolustus- eikä hyökkäyssuuntaan. Idrissa Gueye ja André Gomes eivät ole olleet puolustuspelissä kovin hyviä. Nyt vastaan tulee Eden Hazardin, Willianin ja Pedron kaltaisia taitavia pelaajia, varoittaa Armstrong.

Everton-Chelsea -ottelu nähdään Viasatin valioliigastudion jälkimmäisenä otteluna sunnuntaina. Ottelu näytetään myös suoratoistopalvelu Viaplayssa

Joni Ahokas