Everton voitti Burnleyn perjantaina 2-0 Valioliigassa. Ottelu pelattiin Goodison Parkilla.

TEAM NEWS: Here's how the Clarets line-up for tonight's game @Everton

Everton otti odotetusti aloitusvihellyksestä lähtien pallonhallinnan itselleen.

Kotijoukkue siirtyi lopulta johtoon reilun vartin jälkeen. Pallo pelattiin rangaistusalueen tuntumaan Richarlisonille, joka laukoi pelivälineen verkkoon Burnleyn puolustajan Ben Meen kautta. 1-0.

36% - Ben Mee has scored four of the 11 Premier League own goals netted by Burnley players (36%). Mishap. #EVEBUR

Seuraava osuma syntyi vain hetkeä myöhemmin. Burnleyn maalivahti Tom Heaton torjui Lucas Dignen laukauksen suoraan eteensä ja Seamus Coleman hyödynsi tilanteen puskemalla pallon sisään. 2-0.

Burnleyn Ashley Barnes luuli jo kaventaneensa puolen tunnin tietämillä, kun hän jatkoi pallon suoraan ilmasta verkkoon, mutta hän oli tilanteessa paitsiossa.

Tauolle mentäessä tilastot kertoivat ensimmäisestä puoliajasta oleellisen. Pallonhallinta oli Evertonin hyväksi 67-33. Kotijoukkueella oli avausjaksolla 12 maalintekoyritystä, Burnleyllä yksi.

Peli oli myös toisella puolikkaalla pitkälti isäntien hallussa, vaikka vastaavaa tykitystä ei enää nähtykään.

Burnleyn harvat hyökkäykset kaatuivat viimeistään huolimattomiin viimeisiin ratkaisuihin.

Everton nousi tuloksen myötä seitsemänneksi, Burnley jatkaa 15. sijalla. Valioliigan muut 37. kierroksen ottelut pelataan lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.