Everton kaatoi tiistaina Watfordin Liigacupissa lukemin 2-0. Maalinteossa onnistuivat ensin Mason Holgate, sekä lisäajalla iskenyt Richarlison. Jatkopaikasta huojentunut manageri Marco Silva nosti kuitenkin esiin toiselle jaksolle penkiltä tulleen Theo Walcottin.

Entisen maajoukkuehyökkääjän mukaantulo irrotti Toffeesin siitä jumista, jossa se vielä maalittoman avausjakson jälkeen oli. Walcott merkkautti itsensä pöytäkirjaan syötöllä voittomaaliksi jääneeseen Holgaten osumaan.

– Theon merkitys oli jälleen suuri. Hän on ollut aina minulle tärkeä pelaaja, ja tietää sen itse.

Silvan tapa peluuttaa Juventuksesta suurin toivein hankittua Moise Keania on saanut kritiikkiä. Nyt hän vaihtoi nimenomaan nuoren italialaisen Walcottiin. Manageri näki myös toisen entisen Arsenal-pelaajan parantaneen ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla.

Alex Iwobi oli toisella jaksolla erilainen kuin alussa. Hän löysi enemmän tiloja, ja loi tilanteita linjojen väleihin. Mielestäni maalimme olivat oikeutettuja, kaiken sen johdosta missä onnistuimme toisella jaksolla.

Voitto Valioliigan jumboryhmä Watfordista ei ehkä normaalioloissa olisi ailahtelevalle Evertonillekaan kummoinen saavutus, mutta tässä vaiheessa kautta Silvalle kelpaa varmasti jokainen tappioton lopputulos. Managerin paikka on aiheestakin uhattuna, sillä seuran satsaukset edellyttäisivät jotain muuta kuin 16. sijaa liigassa. Menestys ainakin yhdessä kilpailussa saattaa taata Silvalle töiden jatkumisen.

Lähde: Everton