Everton otti lauantaina kauden kolmannen voittonsa Valioliigassa, kun se kaatoi West Hamin Goodison Parkilla lukemin 2-0.

Kotijoukkueen brasilialaispelaaja Bernardin 17. minuutilla syntynyt avausosuma oli uskomaton yksilösuoritus. Brassi harhautti ensin rangaistusalueen sisällä kaksi pelaajaa ja sijoitti pallon lopulta etunurkasta sisään. Bernard oli jo ajautunut tilanteessa todella pieneen kulmaan, mutta onnistui siitä huolimatta ohittamaan 33-vuotiaan konkariveskarin Roberto Jiménezin.

Hyvän ottelun pelannut Jiménez voi ottaa tuon osuman osin piikkiinsä. Kokenut vahti paikkasi erhettä venymällä pelissä useisiin huipputorjuntoihin.

Evertonilla oli toisella jaksolla mainioita saumoja lisätä johtoaan. Niin Theo Walcott kuin muun muassa Alex Iwobi pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta edessä oli joko Jiménez tai maalitolpat.

Kritiikkiä ottelussa aiheuttaa varmasti jälkikäteen erotuomari Paul Tierneyn toiminta. Tierney hylkäsi Evertonin Yerra Minan tekemän maalin toisella jaksolla, vaikka tilanteessa ei näyttänyt olevan rikettä. Sen lisäksi Tierney antoi West Hamille kymmenisen minuuttia ennen loppua ihmetystä aiheuttaneen kulmapotkun, vaikka Dijbril Sidibeä potkaistiin tilanteessa ilmiselvästi jalkaan – jopa varoituksen arvoisesti – tämän suojatessa pallon yli päätyrajan.

Tierneyn onni kulmatilanteessa oli, ettei West Ham tasoittanut tilannetta 1-1:een. Siitä Everton saa kiittää Jordan Pickfordia, joka venyi huimaan torjuntaan, kun pallo jäi pelattavaksi viiden metrin alueen rajan tuntumaan kulmapotkun jälkeen. Englantilaisvahti esitti upean reaktiotorjunnan läheltä tulleeseen kutiin.

Pelin toinen osuma nähtiin lisäajan toisella minuutilla. Gylfi Sigurdsson teki kauden avausmaalinsa makeaan paikkaan. Islantilainen päätti kokeilla laukausta rangaistusalueen kaarelta ja laukoi pallon oikealla jalallaan vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan. Sen myötä Everton sai ansaitun 2-0-osuman.

Voitto oli varmasti valtava helpotus manageri Marco Silvalle, joka on ollut jo jonkin aikaa potkuhuhujen kohteena.

Voitolla neljän ottelun tappioputkensa Valioliigassa katkaissut Everton nousi kymmeneen pisteeseen ja sarjataulukon sijalle 12. West Ham on sarjassa kahdeksantena kaksi pistettä enemmän keränneenä.