Viasatin jalkapalloselostaja Ville Kuusinen toivoo Evertonin vihdoinkin pääsevän sille tasolle, jossa sen pitäisi satsaustensa puolesta olla. Viikonlopun valioliigakierroksen päättävä Everton-Tottenham-ottelu on Kuusisen mielestä ennakkoon yksi kierroksen vaikeimmista ennakoitavista.

– Kaksi erittäin mielenkiintoisessa tilanteessa olevaa joukkuetta vastakkain. Molempien kausi on ollut aikamoista vuoristorataa. Vuoron perään tulee hyviä onnistumisia, mutta heti sen perään täydellisiä romahduksia, Kuusinen pohtii Valioliiga.comille.

Kummankin joukkueen managerit ovat olleet jatkuvasti potkuhuhujen keskellä. Varsinkin Marco Silvan olemattomat saavutukset satsattuihin miljooniin nähden ovat kiristäneet managerin ja Everton-fanien välejä.

– En tiedä millainen kultainen kädenpuristus Silvalla on sopimuksessaan, kuulemma Tottenhamin Mauricio Pochettinolla se on 30 miljoonaa puntaa. Siinä voidaan sitten managereiden kesken kuittailla, kumpi nettoaa enemmän, jos tappio ja kenkää tulisi, Kuusinen virnistää.

Evertonilla on Kuusisen mukaan kaikki potentiaali nousta jopa kuuden parhaan joukkueen sakkiin, mutta tämä vaatisi perinpohjaisen muutoksen joukkueen ailahtelevaisuuteen.

– Onhan Evertonilla toki jonkinlainen maine jättiläisten tappajana, voisiko käydä jopa niin, että Toffee-miehet voisivat sunnuntaina napata taas yhden suuren päänahan, selostaja arvuuttelee.

– Toki tämä vaatisi jotain uutta niin manageri Silvalta kuin koko joukkueelta. Tottenham näytti viikko sitten Liverpoolin vieraana, että mikään suupala se ei ole kenellekään. Lähtökohdat ovat herkulliset, ehkäpä tässä leijuu kuitenkin aikamoinen tasapelin henki ilmassa.

Valioliigan huippuottelu Everton-Tottenham näkyy sunnuntaina 3.11. klo 18.30 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.