Valioliigakauden 2020-21 toinen ottelukierros käynnistyi viihdyttävällä tavalla, kun Everton päihitti sarjanousija West Bromwich Albionin 5-2-lukemin lauantai-iltapäivänä.

Goodison Parkin suurimmaksi hahmoksi nousi Evertonin Dominic Calvert-Lewin, joka tykitti ottelussa uransa ensimmäisen hattutempun. 23-vuotias kärkimies on tehnyt enemmän valioliigamaaleja Carlo Ancelottin alaisuudessa (12) kuin kenenkään muun managerin.

Everton

@Everton
FT. UTFT - UP THE FIVE-STAR TOFFEES! ✊

🔵 5-2 ⚪️ #EVEWBA

West Brom aloitti ottelun pirteästi, kun West Hamista pysyvästi napattu Grady Diangana vei vieraat johtoon pelin 10. minuutilla. Everton antoi laitahyökkääjän kuljettaa vapaasti kohti maalia keskiviivalta rangaistusalueen eteen, mistä hänen vasemman jalan laukauksensa upposi Jordan Pickfordin selän taakse.

Avauskierroksella Tottenhamia vastaan osunut Calvert-Lewin onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin puolen tunnin pelin kohdalla. Richarlisonin pusku pomppi WBA-puolustuksen kautta maaliviivalle, mistä englantilaiskärki ohjasi pelivälineen tyylikkäästi sisään.

10 - Dominic Calvert-Lewin has scored more Premier League goals under Carlo Ancelotti than he has under any other manager in his career. Faith.

Juuri ennen puoliaikavihellystä James Rodríguezin ensimmäinen maali Valioliigassa vei Evertonin 2-1-johtoon. Kolumbialaistähti sai pallon Richarlisonilta rangaistusalueen edessä ja latasi sen matalana maaliverkon perukoille.

West Bromwichin ongelmat lisääntyivät vielä ennen taukoa, kun Kieran Gibbs hölmöili itselleen suoran punaisen kortin. Entinen Arsenal-puolustaja löi Rodríguezia kasvoihin ja lensi ansaitusti pois kentältä.

West Bromwich nousi heti toisen jakson alussa takaisin mukaan peliin, vaikka se jatkoikin ottelua vajaamiehisenä. Matheus Pereiran millintarkka vapaapotku noin 20 metristä oikeaan yläkulmaan ohitti Pickfordin ja peli oli tasan 2-2.

1 - Matheus Pereira is the first West Brom player to both score and assist in a Premier League away game since both Hal Robson-Kanu and Matt Phillips did so vs Southampton in December 2016. Involvement.

54. minuutilla Everton siirtyi kamppailussa kuitenkin 3-2-johtoon, jonka jälkeen ottelussa oli vain yksi joukkue mukana. Richarlison puski Lucas Dignen keskityksen kohti maalia, mutta Sam Johnstone torjui pallon eteensä. Michael Keane ehti kuitenkin reboundiin ensimmäisenä ja niittasi pallon verkon perukoille.

62. minuutilla Richarlison keskitti pallon Calvert-Lewinille, joka liukui pallon takatolpalta sisään. Neljää minuuttia myöhemmin Everton-hyökkääjä sinetöi hattutemppunsa puskemalla Rodríguezin kulmapotkun komeasti maaliin.

Dominic Calvert-Lewin is the first Everton player to score a Premier League hat-trick since Wayne Rooney vs. West Ham in November 2017.

And he hasn't had to leave the six-yard box. 🎩

Digne osui vielä kertaalleen ylärimaan, jonka jälkeen Richarlison viimeisteli pallon maaliin André Gomezin keskityksestä. Osuma liputettiin kuitenkin paitsioksi ja brassihyökkääjän kauden ensimmäinen maali ei vielä toteutunut. Ottelu päättyi lopulta Evertonin 5-2-voittoon.