Se, mitkä joukkueet selviytyvät Valioliigassa neljän parhaan joukkoon, ja sitä myötä Mestarien liigaan, on kaukana selvästä. Samalla kun ennusteita aiheesta julkaistaan, tekee Evertonin manageri Carlo Ancelotti sitä arkista työtään, jolla pisteitten kohtaloita ratkotaan.

Toffees nappasi reilu viikko sitten lauantaina ensimmäisen vierasvoittonsa Merseysiden derbyssä 22 vuoteen, kun Liverpool kaatui Anfieldillä 0-2. Saavutus ei ole pieni, mutta kuten kyynisen kliseisesti on tapana muistuttaa, sekin tuotti vain kolme pistettä. Ancelotti kohtaa joukkoineen maanantai-iltana Southamptonin, joka käy läpi hyvin vaikeita aikoja.

Kahdella saman sarjan ottelulla on valmistautumismielessä eroa kuin yöllä ja päivällä.

– Joukkueen motivoimisessa derbyyn huippuvastustajaa vastaan ei ole ongelmaa. Keskittyminen ja motivaation löytäminen on täysin toisenlainen haaste muiden otteluiden kohdalla, ja sen kanssa meillä on tekemistä.

Kyse ei ole siitä, etteikö italialaislegenda luottaisi omaan ryhmäänsä.

– Pelaajani ovat älykkäitä, he kyllä tietävät missä meillä on aiemmin ollut ongelmia. Otteemme vieraissa ovat olleet hyviä, mutta sama on pystyttävä toistamaan kotona.

Ja sitten Ancelotti toistaa itse sen mainitun lausahduksen.

– Meillä on Southamptonia vastaan mahdollisuus parantaa. Derby on erityinen ottelu, mutta tämä on aivan yhtä arvokas. Siitä saa samat pisteet sarjataulukkoon.

Everton-Southampton alkaa kello 22 Suomen aikaa.

Lähde: The Guardian